Rapsodija u Bilbau: Zna se ko je gazda Baskije
FOTO: EPA

Athletic deklasirao Real

Rapsodija u Bilbau: Zna se ko je gazda Baskije

H. Zilić

Odigran je veliki baskijski derbi u 25. kolu La Lige.

Gazda u Baskiji je Athletic Bilbao koji je večeras nadigrao Real Sociedad i tim iz San Sebastijana je mogao doživjeti teži poraz od konačnih 4:0.

U 32. minuti nakon nekoliko napada tima iz Bilbaa dosuđen je penal, ali Muniain nije bio precizan i sa rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U nastavku rapsodija ekipe iz Bilbaaa, jednostavno gostima nisu dali ni minimalne šanse za nešto više.

U 68. minuti Vivivan kruniše bolju igru vodećim golom za 1:0, asistent je bio sjajni Berenguer, a četiri minute kasnije Muniain dodaje Sancetu koji pogađa za 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za 3:0 Williams u 80. minuti utakmice, a drugu asistenciju upisao je Berenguer, da bi se Muniain odužio za promašen penal golom u 89. minuti za konačnih 4:0.

Imao je Real Sociedad nekih prilika, lijepih akcija, ali jednostavno odbrana Bilbaa je bila večeras na visini zadatka, kao i cijeli tim.

Promo

Top Komentari

user1614932756
Dobar naslov za neupucene konta raja Real madrid ****n novinar
4 1
Goran86
Mali seoski derbi, boli nas quro
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi