Nakon 4.296 dana Džekin najbolji saigrač zaigrao na kultnom mjestu, sve je stalo!

Prvi put nakon 12 godina

Nakon 4.296 dana Džekin najbolji saigrač zaigrao na kultnom mjestu, sve je stalo!

A. Čaušević

Današnju scenu Džekin najbolji saigrač nikad neće zaboraviti.

Džeko je prije šest godina za najboljeg saigrača s kojim je igrao izabrao Davida Silvu. Njih dvojica su dijelili svlačionicu u Manchester Cityju.

"Odabir najboljeg saigrača je težak. Imao sam sreću da igram sa dosta vrhunskih fudbalera. Najbolji je vjerovatno David Silva. Ne zovu ga slučajno Mali mađioničar. Radi nevjerovatne stvari. Svaku loptu kontroliše i proslijeđuje bez problema”, kazao je svojevremeno popularni Dijamant.

Džeko trenutno nastupa za Inter, dok je Silva član Real Sociedada s kojim se danas vratio na stadion Mestallu, mjesto gdje je potpuno stasao kao igrač.

Silva je na kultnom stadionu zaigrao nakon 4.296 dana, a kada je ulazio s klupe u igrau praktično je na Mestalli sve stalo. Mogli su se samo čuti aplauzi.

Fudbalski genije je dočekan s ogromnim aplauzima, te iako je prošlo više od deset godina od njegovog posljednjeg nastupa za Mestalli publika ga nije zaboravila.

Inače, susret je završen s nepopularnih 0:0. To je rezultat koji nikom ne odgovara. Valencija je produžila niz bez pobjeda, Real Sociedad je sve dalje od Lige prvaka.

Promo

Top Komentari

Goran86
Naslov je top.
2 0
MaDaj
4.296 is 4,296 su dvije TOTALNO različite stvari !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi