Pakao van, ali i unutar kultnog San Mamesa! 50.000 duša nešto slično nije doživjelo

Šta se dešava u Bilbau?

Pakao van, ali i unutar kultnog San Mamesa! 50.000 duša nešto slično nije doživjelo

A. Čaušević

Scene koje niko ne želi desile su se prije i dešavaju se tokom revanš meča polufinala španskog Kupa Kralja između Athletic Bilbao i Atletico Madrida na kultnom stadionu San Mames.

Do ozbiljnih nereda je došlo prije početka utakmice kada su najradikalniji navijači Athletic Bilbaa ušli u sukog sa policijom i bilo je veoma dramatično.

Na kraju se policija morala povući i pronašala je zaštitu u novinarskoj loži nakon što su navijači uspjeli probiti zaštitnu ogradu.

Zbog svega mnogi gledatelji nisu ušli na vrijeme na stadion, dok se i autobus sa igračima Athletic Bilbaa jedva probio do stadiona San Mames.

Iz baskijskog kluba su se ogradili zbog nereda, kritikovali su huligane i kazali da su obične kukavice da ne mare ni za čim i da ne poštuju fudbal.

Oglasi

Utakmica je počela, a Athletic je bio briljantan zahvaljujući braći Williams koji su u prvom poluvremenu zabili golove za Baskijce. Posebno je bio impresivan Inakijev volej u 13. minuti.

[twitter]https://twitter.com/TransferSector/status/1763304428231115016[/twitter]

Na tribinam nije moglo bez drame pošto je morala reagovati hitna pomoć jer je jednom od navijača pozlilo. Nešto slično se desilo i prije početka nastavka.

Zbog ukazivanja pomoći jednom od gledatelja drugo poluvrijeme je kasnilo desetak minuta, a kad je stiglo zeleno svjetlo susret je nastavljen.

Oko 50.000 navijača Athletica se pobrinulo za zaista fenomenalnu i nezaboravnu atmosferu. 

U međuvremnu u jednom dijelu stadiona trajao je obračun policije i huligana, a izvještaji s lica mjesta govore da su tri policajca povrijeđena.

Na kraju je meč završen ubjedljivom pobjedom Baskijaca sa 3:0 koji su tako izborili svoje 40. finale u klupskoj historiji. Za rivala u meču za trofej imat će Mallorcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi