Strašne scene u Sevilli: Sutkinja teško stradala nakon sudara s kamerom

Uznemirujući sadržaj

Strašne scene u Sevilli: Sutkinja teško stradala nakon sudara s kamerom

E. Škorić

Guadalupe Porras bila je akterka strašnog trenutka u utakmici koju igraju Real Betis i Athletic Bilbao.

Betis vodi proti Bilbaa sa 2:1 u meču 26. kola španske La Lige. Sva tri gola vidjeli smo u prvom dijelu, ali i isključenje gostujućeg fudbalera Nica Williamsa u 40. minuti.

No, sve je zasjenila povreda pomoćne sutkinje Guadalupe Porras, koja se sudarila sa televizijskim kamerom dok se vraćala na središte terena nakon što je potvrdila gol Chimyja Avile u 13. minuti utakmice na stadionu Benito Villamarin.

U početku se nije znalo što se dogodilo kada je Guadalupe uočena kako leži na zemlji. Događaj je primorao prekid utakmice u tom trenutku.

Guadalupeu je pomogla Betisova liječnička služba i na kraju je morala biti zamijenjea nakon što nije mogla nastaviti.

Oglasi

Četvrti sudija, Holgueras Castellanos, morao je preuzeti ulogu pomoćnog sudije na bočnoj liniji jer je Guadalupe Porras bila izvučena kako bi je odvezli u bolnicu i kako bi joj se dodatno ukazala pomoć.

Sudija utakmice, Cuadra Fernandez, brzo je obavijestio Manuela Pellegrinija i Ernesta Valverdea o tome što se dogodilo i odluci da se utakmica nastavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Duel se potom nastavio normalno, a tribine Benita Villamarina pljeskale su sutkinji kada je pokazala znakove da se osjeća bolje dok je napuštala teren.

Top Komentari

SamoSiroki
Da joj pregaču i u kuhinju.
0 0
Manager
Pa ti daj zensku da sudi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi