Neviđen anti-fudbal u Španiji, svijet bruji o sramotnoj rečenici trenera Getafea, sudija ga čuo

Jose Bordalas na udaru žestokih kritika

Neviđen anti-fudbal u Španiji, svijet bruji o sramotnoj rečenici trenera Getafea, sudija ga čuo

E. Čaušević

Athletic Bilbao i Getafe sinoć su remizirali na San Mamesu rezultatom 2:2 u meču sedmog kola španske La Lige, a gosti iz predgrađa Madrida demonstrirali su anti-fudbal koji još nismo vidjeli. Ceh je platio trener Jose Bordalas zbog sramotnog poteza u samom finišu utakmice.

Bilbao je u dva navrata imao vodstvo u sinoćnjoj utakmici protiv Getafea, ali na kraju gosti iz Madrida uspjeli su da dođu do jednog boda.

Međutim, ono što je razočaralo fudbalsku javnost jeste taktika gostiju u finišu utakmice što se tiče odugovlačenja, a sramotan detalj pred sami kraj zabilježile su i kamere.

Naime, Carmona je u želji da spriječi Bilbao da izvede brzo aut pao na teren i previjao se od bolova iako mu ništa nije bilo, a španski mediji pišu da mu je to upravo Bordalas rekao da uradi jer je stajao pored njega.

Bordalas je i ranije ove sezone demonstrirao sramotnu taktiku protiv Barcelone, ali ovaj put su igrači kluba iz Madrida baš pretjerali.

Oglasi

To je izazvalo bijes igrača i navijača Bilbaa, a reagovao je Inaki Williams koji je treneru Getafea poručio da je sramota što rade njegovi igrači i što je on taj koji im to govori da naprave.

Navodno, Bordalas je odgovorio Williamsu u toj gužvi i izvrijeđao ga što je čuo i sudija koji je treneru Getafea pokazao direktan crveni karton.

No, Bordalas bi crveni svakako dobio jer je četvrti sudija čuo kada je on Carmoni rekao da se baci na teren i glumi da je povrijeđen kako Bilbao ne bi počeo novu akciju, a o toj sramoti bruji jutros cijela Španija.

Sramotan potez trenera i igrača Getafea POGLEDAJTE OVDJE.

Pojedini su čak tražili da se i Getafe oglasi i da Bordalasu zbog sramotnog poteza uruče otkaz, ali jasno je da to neće uraditi jer je njima rezultat najvažniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Getafe se nakon sedam odigranih kola nalazi na desetom mjestu s osam bodova što je pristojan rezultat na startu sezone i sigurno je da Bordalas neće dobiti otkaz sve dok su rezultati kako treba.

Top Komentari

Klicko2
Madridska gowna,nijedan klub iz tog fašističkog grada nije normalan.Pljuc
1 0
Mostarac94
eto otkrili toplu vodu hahahahha pa u svakoj ligi u svijetu rade isto ako slabiji klub ima dobar rezultat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi