Athletic Bilbao i Valencia remizirali na San Mamesu

La Liga, 26. kolo

Athletic Bilbao i Valencia remizirali na San Mamesu

Valencia je nakon tri uzastopna ligaška trijumfa stigla na San Mames sa ambicijama da nastavi seriju pobjeda. Ipak, Athletic Bilbao nije nimalo naivan protivnik, bez obzira na formu, pa je ovaj susret završen rezultatom 1:1.

Prvi su zaprijetili domaćini i to u 12. minuti preko San Josea, ali je njegov šut sjajno odbranio golman Valencije. Pokušao je Bilbao i preko Benata u 18. minuti. Ipak, njegov šut iz slobodnjaka odlazi malo preko gola gostiju.

Nedugo nakon toga Šišmiši stižu do vodstva. Igrala se 23. minuta kada je Kondogbia sjajnim udarcem sa distance matirao golmana domaćih za 0:1.

Imali su domaći sjajnu priliku da dođu do izjednačenja u 36. minuti, ali Aduriz nije uspio realizovati najstrožiju kaznu, pa se na odmor otišlo vodstvom Valencije.

Ipak, Athletic na otvaranju drugog dijela stiže do poravnanja. Nakon jednog ubacivanja u kazneni prostor gostiju lopta stiže do De Marcosa koji sa vrha šesnaesterca pogađa za 1:1.

Do kraja susreta je Bilbao imao nekoliko opasnih pokušaja, ali su mreže mirovale, pa je susret na San Mamesu završen rezultatom 1:1.

U ostalim susretima koji su počeli u ovom terminu pobjede su zabilježili Getafe i Sevilla.

Getafe je sa ubjedljivih 3:0 na svom terenu savladao Deportivo La Corunu. Poveli su domaći preko Angela u 40. minuti, da bi četiri minute kasnije Boveda pospremio loptu u vlastitu mrežu za prednost Getafea od 2:0. Konačnih 3:0 je postavio Molina u 82. minuti.

Sa druge strane Sevilla je upisala minimalnu gostujući pobjedu (0:1) nad Malagom zahvaljujući pogotku Corree iz 15. minute susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 26. kolo - rezultati:

Athletic Bilbao - Valencia 1:1
Getafe - Deportivo La Coruna 3:0
Malaga - Sevilla 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi