Athletic spakovao kofere za Segundu igračima Betisa
Foto: EPA

Athletic slavio u Sevilli

Athletic spakovao kofere za Segundu igračima Betisa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Athletic Bilbaa savladali su večeras u 25. kolu Primere na gostovanju Betis s 2:0, te su na taj način dodatno timu iz Seville otežali borbu za opstanak.

Tim iz Baskije igra zaista sjajno ove sezone, a večeras su upisali tri važna boda u borbi za Ligu prvaka.

Athletic je bio mnogo bolji tim, a Sola je nakon 10 minuta igre propustio prvu veliku priliku. Adan  je spasio Betis. Potom je bomba Andera Herrere zatresla prečku, a u 34. minuti su gosti ipak poveli. Perquis je napravio penal, a siguran izvođač je Iker Muniain za vodstvo gostiju od 1:0. 

Nastavio je Bilbao i dalje s napadima, a posao im je olakšao i Perquis, koji je u 41. minuti isključen, ali se do kraja prvog poluvremena rezultat nije mijenjao. 

U 58. minuti je Reyes također isključen, a Bilbao je bez većih problema čuvao stečenu prednost. Gosti su tri boda osigurali u 81. minuti kada je mrežu Adana za 2:0 pogodio Fernandez, pa je Athletic zasluženo stigao do tri boda. Betis nakon ovog poraza polako može početi pakovati kofere za Segundu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napomenimo i da je u još jednom današnjem susretu Sevilla golom Cokea savladala Rayo Vallecano s 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.