Atletico do sigurne pobjede protiv Lleide
EPA

Kup Kralja

Atletico do sigurne pobjede protiv Lleide

E. Ganibegović

Nogometaši Atletico Madrida se bez većih problema na svom stadionu savladali Lleidu sa 3:0 u okviru osmine finala Kupa Kralja.

Jorgandžije su već u prvom meču upisali pobjedu od 0:4, pa su sada samo odradili rutinski posao i tako osigurali nastup u sljedećem krugu ovog takmičenja.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije donijelo niti jedan pogodak iako su Madriđani dominirali terenom.

Međutim, u drugih 45 minuta smo imali priliku vidjeti čak tri pogotka u mreži Lleide. Prvi pogodak za Atletico postigao je Carrasco u 57. minutu susreta na asistenciju Diega Coste.

Nastavili su domaćini sa boljom igrom, pa su svoje vodstvo udvostručili kada je gol postigao Gameiro u 74. minuti na dodavanje Corree. Konačnih 3:0 postavio je Vitolo u 81. minuti.

Kup Kralja, osmina finala:

Atletico Madrid - Lleida 3:0 (4:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi