Simeone: Protivnici se plaše Coste

Cholo pohvalio novog napadača

Simeone: Protivnici se plaše Coste

Diego Costa imao je danas svoj "novi" debi u španskom prvenstvu.

Doskorašnji napadač Chelseaja se u strijelce upisao i u ligaškom meču sa Getafeom (2:0), postigavši drugi gol, a nakon utakmice nahvalio ga je i trener madridske momčadi Diego Simeone.

"Costa nam daje brzinu, prijatenju u napadu i unosi strah protivnicima, plaše ga se. Nastavljamo igrati na isti način, ali uz veću napadačku prijetnju s Costom, kao i Vitolom", kazao je Simeone.

Costa nije dočekao kraj utakmice, pošto je u 68. minuti dobio drugi žuti karton zbog nedozvoljenog slavlja s navijačima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Fokusiram se na dobre stvari koje je Costa napravio. Sudac nije tu da interpretira emotivnu stranu cijele stvari, pravilo je takvo kakvo je, ali glavna stvar jest da je postigao gol. Isključenje je sasvim u redu jer moramo prihvatiti pravila igre”, dodao je Simeone.

Jorgandžije u La Ligi trenutno zauzimaju drugu poziciju. Zaostatak za vodećom Barcelonom iznosi šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi