Simeone: Ako su pravila takva, Costa je zaslužio crveni karton

Neće se žaliti na odluku

Simeone: Ako su pravila takva, Costa je zaslužio crveni karton

Trener Atletico Madrida Diego Simeone neće uložiti žalbu zbog crvenog kartona kojeg je dobio njegov novi/stari napadač Diego Costa.

Španski napadač je u prvom ligaškom nastupu za Atletico nakon povratka iz Chelseaja postigao gol koji je proslavio sa navijačima, zbog čega je dobio žuti karton. Pošto mu je to bio drugi na utakmici, Costa je isključen.

"Ako su takva pravila, onda je crveni karton za Costu zaslužen. Svi možete da donosite svoje odluke, a sudiji ću da ostavim tumačenje emotivne strane situacije jer je on taj koji sprovodi pravila", započeo je Simeone, koji je potom ipak pokazao određenu dozu razočarenja zbog odluke da se Costa isključi:

"Poslije šest mjeseci van igre, date važan gol i hoćete da ga proslavite s navijačima. To je meni normalno, ali ako je protiv pravila, moramo to prihvatiti. Fokusiran sam isključivo na dobre stvari koje je radio na terenu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Diego Costa je od povratka u Atletico Madrid odigrao dvije utakmice i na obje se upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi