Atletico i Arsenal dogovorili razmjenu svojih Francuza?

Krilni napadač za špica

Atletico i Arsenal dogovorili razmjenu svojih Francuza?

Današnja naslovnica španskog Diario AS-a donosi priču o dogovorenoj razmjeni Atletico Madrida i Arsenala.

Ako je vjerovati pomenutom izvoru, nakon što bude otvoren prelazni rok, Atletico Madrid i Arsenal će razmijeniti svoje Francuze. Krilni napadač Thomas Lemar bi trebao put Londona, a Alexandre Lacazette put španske prijestolnice.

24-godišnji Thomas Lemar više nije standardan u Simeoneovom timu, ove sezone još nije upisao niti jedan gol ili asistenciju, i već neko vrijeme se špekuliše da je Atletico spreman pustiti ga kako bi oslobodio prostor u budžetu za plate i možda dobio željenog igrača u zamjenu.

O Lemarovom odlasku iz Madrida se špekulisalo i zimus kada su se mogle pročitati tvrdnje da je Tottenham spreman platiti šest miliona eura za njegovu posudbu, a možda i dodatnih 60 miliona eura za otkup ugovora. Ipak, ovaj transfer nije realizovan.

Thomas Lemar je 2018. godine postao najskuplje pojačanje Atletica (u međuvremenu je tu titulu preuzeo Joao Felix), ali je malo reći da nije opravdao 60 miliona eura uloženih u njegov transfer.

Atletico se želi osloboditi Lemarovih visokih primanja, a u isto vrijeme cilja i na Alexandrea Lacazettea.

Interes Jorgandžija za Lacazettea nije ništa novo s obzirom da je i prije tri godine propao (zbog transfer zabrane) već dogovoreni transfer francuskog napadača iz Lyona u Atletico.

Umjesto u Atletico, Lacazette je otišao u Arsenal. Nije bio loš Lacazette u Arsenalu, ali i nije u potpunosti ispunio očekivanja.

Arsenal je zbog toga voljan "dići ruke" od Lacazettea i u svoje redove dovesti Lemara.

Diario AS ne piše o mogućem novcu uključenom u navodni dogovor dva kluba o razmjeni igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca je još u januaru pisala o interesu Diega Simeonea i Atletica za Lacazetta, ali tada dogovora između dva kluba nije bilo.

Treba istaći da je budućnost Diega Coste u Atleticu pod znakom pitanja, a njegova zamjena bi mogao biti upravo Lacazette.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi