Atletico i dalje puše u vrat Barci, savladan Getafe

11. kolo španske Primere

Atletico i dalje puše u vrat Barci, savladan Getafe

A. Haznadarević

Ekipa Atletico Madrida se vratila na pobjedničke staze nakon poraza od Valencije u prošlom kolu, te je sa 2:0 savladala Getafe.

Drugi madridski klub, još jednom je pokazao ambicije da ozbiljno ugrozi dugogodišnje vladare vrha tabele Barcelonu i Real, novom pobjedom s kojom je stigao i do 28. boda u jedanaest kola. 

Jorgandžije su odlično ušle u susret, te su povoljan rezultat ostvarili već u 24. minutu susreta. Adrian se najbolje snašao nakon gužve u šesnestercu Getafea, i glavom poslao u mrežu gostiju za vodstvo svoje momčadi.

Dva minuta pred kraj prvog poluvremena turski reprezentativac Arda Turan na pomalo egzibicionalan način savladava golmana gostiju, nakon što je odbrana očekivala reakciju sudije zbog igranja rukom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U drugom periodu igre nije bilo promjene rezultata, pa je ostalo 2:0 za madridski klub.

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.