Atletico jako blizu dovođenja sjajnog Brazilca kojeg žele Chelsea, Porto i Benfica
Guimaraes je odbio novi ugovor jer želi u Atletico

Čini se da se zna ko će biti prvo pojačanje kluba iz Madrida u januaru

Atletico jako blizu dovođenja sjajnog Brazilca kojeg žele Chelsea, Porto i Benfica

S. Pašalić

Atletico Madrid je prema pisanju španskog AS-a jako blizu dovođenja Brune Guimaraesa.

Navodi se kako je advokat brazilskog kluba Paranaensea za koji igra Guimaraes bio u Madridu prošle sedmice kako bi razgovarao o potencijalnom transferu vrijednom 30 miliona eura koji bi se realizovao u januaru.

Talentovani 22-godišnji Brazilac ima ugovor sa Paranaenseom do 2023. godine, ali je odbio da potpiše novi jer želi da napusti ovaj klub i pređe u Atletico.

Radi se o veznom igraču koji je ove sezone odigrao 33 utakmice u dresu brazilskog kluba i postigao je 4 gola, a navodi se da ima sjajnu tehniku te sposobnost da se pridruži napadu.

Atletico nije jedini klub koji ga želi dovesti s obzirom da su ranije Chelsea, Benfica i Porto također pokazivali interes, ali je sad klub iz Madrida najbliži tome da ga dovede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi