Costi dijagnosticirana hernija na servikalnom disku

Napadač Atletica van stroja

Costi dijagnosticirana hernija na servikalnom disku

Brazilski napadač s španskim pasošem Diego Costa ponovo se povrijedio.

Napadač koji je ove sezone postigao samo dva pogotka u La Ligi doživio je povredu leđa, a to su potvrdili i iz kluba.

Kako je saopšteno, Costa se neko vrijeme žalio na bolove u leđima, da bi mu nakon posjete klupskom doktoru bila dijagnosticirana hernija na servikalnom disku.

On je poslan specijalisti koji će nakon pregleda utvrditi stepen povrede i način lječenja.

U ovom trenutku nije poznato koliko dugo će vrlo dobri napadač odsustvovati sa terena, ali se u Atleticu nadaju da će iskoristiti reprezentativnu pauzu kako bi se oporavio i bio spreman za susret protiv Granade koji je na rasporedu 24. novembra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Costa je uslijed slabih partija ispao iz prve postave Jorgandžija pa u posljednje vrijeme na terenu sve ćešće gledamo Angela Correu i Alvara Moratu.

Što se tiče Atletica, ova ekipa trenutno zauzima treću poziciju na tabeli s bodom manje od Reala i Barce, a narednih sedmica imat će vrlo važne mečeve kao što je onaj na domaćem terenu protiv Barcelone. Susret je na rasporedu 1. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi