Atletico konačno slavio: Digeo Costa razbio Osasunu

Madriđani vratili pravi ritam

Atletico konačno slavio: Digeo Costa razbio Osasunu

A. Haznadarević

Atletico Madrid se vratio na pobjedničke staze nakon remija sa Malagom, te šokantnog poraza od Real Sociedada, a večeras je savladao Osasunu rezultatom 2:0.

Madridsku momčad je do pobjede nosio motivisani Diego Costa, koji je bio strijelac oba pogotka.

 

Prvo je u 35. minutu nakon lijepe akcije popularnih Jorgandžija, Costa iz drugog pokušaja pogodio za vodstvo svog tima, a to je bio i jedini gol viđen u prvom poluvremenu.

 

I u nastavku je pao samo jedan gol, a ponovo je glavni protagonista bio Diego Costa. Koke je u trećem minutu drugog dijela igre izveo slobodni udarac sa strane, a nakon ubačaja večeras odlični Costa je iskoristio neopreznost odbrane Osasune, te pospremio loptu u mrežu.

 

Primera, 28. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna - Atletico Madrid 0:2 (Diego Costa 35, 48)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.