Atletico Madrid dogovorio veliki transfer

Dobar posao Jorgandžija

Atletico Madrid dogovorio veliki transfer

Ekipa Atletico Madrida uspjela je da osigura prvi veliki potpis ovog ljeta, prenose inostrani mediji. 

Atletico je dugo vremena pregovarao sa Monacom oko transfera veznog igrača Thomasa Lemara, a inostrani mediji prenose kako je konačno sve gotovo i kako je kasno sinoć došlo do dogovora.

Jorgandžije će uplatiti 60 miliona eura za ovog igrača kojeg su prošlog ljeta željeli Liverpool i Arsenal, ali on tada nije htio otići iz Monaca kako bi pomogao ekipi da održi kontinuitet dobrih rezultata.

Ipak, čini se kako je ove godine došlo vrijeme za rastanak i da je Lemar izabrao pravi klub za sebe. Ono što je sada najzanimljivije navijačima Atletica je mišljenje Antoinea Griezmanna o ovom transferu. Naime, on je veliki prijatelj sa Lemarom i čini se kako bi upravo ovaj transfer mogao Atleticu osigurati ostanak prve zvijezde tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Griezmann je rekao da će veoma brzo donijeti odluku i treba očekivati da će je u narednim danima saopštiti javnosti.

Svemu dodajmo da je Lemar tokom prošle sezone odigrao ukupno 38 utakmica te je postigao tri gola uz 10 asistencija u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi