Atletico Madrid donio jako važnu odluku za zimski prelazni rok
Simeone čini se neće dobiti nova pojačanja u januaru

Čini se da neće biti promjena u timu Diega Simeonea

Atletico Madrid donio jako važnu odluku za zimski prelazni rok

S. Pašalić

Atletico Madrid je u ljetnom prelaznom roku doveo nekoliko pojačanja.

Svakako, najzvučnije ime je bio Joao Felix koji je plaćen 126 miliona eura, a pored njega je madridski klub za Marcosa Llorentea, Marija Hermosa, Kierana Trippiera, Felipea i Renana Lodija iskeširao ukupno 117 miliona eura.

Tim koji vodi Diego Simeone trenutno dobro stoji na tabeli i nalazi se na 3. mjestu sa samo bodom zaostatka za vodećom Barcelonom.

Ipak, Atletico se dosta muči sa postizanjem golova ove sezone i u 13 kola u La Ligi ih je uspio postići samo 8.

I pored toga ovaj klub je donio odluku da neće dovoditi nikakva pojačanja u napadu, ali i na drugim pozicijama, prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodi se da je Atletico na 100 posto svog budžeta koji izdvaja za plate i smatra da bi svih 22 igrača koji su počeli ovu sezonu, bi trebali da je i završe.

Klub iz Madrida bi prvo trebao prodati neke igrače ukoliko želi dovesti nove, ali se navodi da nema namjeru ni da prodaje igrače iz prvog tima pa očigledno nećemo vidjeti nova imena u ekipi Diega Simeonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije