Morata o crvenom kartonu zbog kojeg je propustio veliki derbi: Da sam nosio dres Reala...
Morata je u kratkom vremenskom periodu dobio dva žuta kartona

Napadač Atletica se tada nikako nije mogao pomiriti sa odlukom sudije

Morata o crvenom kartonu zbog kojeg je propustio veliki derbi: Da sam nosio dres Reala...

S. Pašalić

Alvaro Morata je ove sezone u dresu Atletico Madrida odigrao 10 utakmica u La Ligi i postigao je 5 golova.

Trenutno 27-godišnji napadač igra u sjajnoj formi i u posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima je postizao golove.

Morata je od početka sezone propustio tri utakmice u La Ligi. Dvije su bile zbog povrede, a jedna je došla kao kazna zbog dobijenog crvenog kartona u meču protiv Mallorce.

Tada je napadač Atletica ušao u igru u 69. minuti, a već u 77. je morao van terena i nakon završetka meča je bio bijesan zbog te odluke jer je propustio derbi protiv Real Madrida.

Španac je praktično u roku od nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona. Prvi je stigao zbog faula na Camposu, a drugi je dobio zbog prigovora koje je uputio glavnom sudiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je Morata u izjavi za Radio Marca rekao da se to sigurno ne bi desilo da je on igrao za svoj bivši klub, Real Madrid.

"Da sam nosio dres Reala, sigurno da bi odluka u Mallorci bila drugačija", rekao je Morata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi