Od kultnog stadiona u Madridu danas je ostala samo jedna tribina

Vicente Calderon nekada je bio dom Atletica

Od kultnog stadiona u Madridu danas je ostala samo jedna tribina

E. Čaušević

Atletico Madrid već dvije godine igra na stadionu Wanda Metropolitano koji je sigurno jedan od najljepših i najmodernijih stadiona u svijetu.

Atletico je uložio ogroman novac za izgradnju novog stadiona, a navijačima ovog kluba bilo je veoma emotivno što više neće gledati svoj voljeni klub na kultnom stadionu Vicente Calderon na kojem je ovaj tim igrao više od 50 godina.

Nakon što je Atletico Madrid izgradio novi stadion odlučeno je da se Vicente Calderon sruši, a na posljednjoj utakmici na ovom terenu navijači su uzimali sve i svašta kako bi imali barem neki suvenir s kultnog stadiona.

Rušenje stadiona počelo je prije nekoliko mjeseci, a iz Madrida nam stiže zaista tužna slika jer je od svega ostala samo jedna tribina. Klub je prodao zemljište na kojem je stadion i zaradio je od toga oko 150 miliona eura.

Image

Planirano je da se na ovom mjestu izgradi park, a tribina koja je jedina ostala će se srušiti u narednim sedmicama.

Atletico Madrid je od gradskog vijeća zatražio da se na mjestu gdje se nalazi stadion izgradi spomen ploča stadionu Vicente Calderon jer Jorgandžije ne žele zaboraviti mjesto na kojem su postali jedan od najprestižnijih klubova na svijetu.

Top Komentari

odbosnezmaj
Ljudi srušili stadion koji je bolji od svih BIH stadiona zajedno...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi