Atletico Madrid iskoristio kiks Barcelone

Mladi Partey junak protiv Levantea

Atletico Madrid iskoristio kiks Barcelone

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida uz dosta muke stigli su do pobjede protiv Levantea (1:0) u okviru 18. kola španske Primere.

Domaća ekipa dobro je otvorila utakmicu u 2. minuti su preko Saula zaprijetili, ali je njegov pokušaj odbranio golman Levantea. Tri minute kasnije pokušao je i Jackson Martinez, ali je Marino ponovo odlično reagovao.

Nakon što se Levante oslobodio početnog pritiska domaćih u 29. minuti su imali sjajnu šansu. Verza je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je lopta prošla tik pored lijeve stative.

U drugom poluvremenu Atletico Madrid je imao incijativu na sredini terena, ali nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti gostima. I kada su svi očekivali da će Levante doći do boda domaći su poveli.

Partey je nakon sjajnog solo prodora uz dosta sreće savladao golmana Levantea i postigao svoj debitantski gol u dresu madridskog kluba za pobjedu Atletica.

Atletico Madrid nalazi se na prvom mjestu sa 41 osvojenim bodom, dok je Levente prikovan za dno tabele sa samo 11 bodova.

Primera, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid - Levante 1:0


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi