Dvije legende stale u odbranu sudije: "Kriv je Araujo, Xavi ne može objasniti kako su ispali"

Henry dao svoje mišljenje

Dvije legende stale u odbranu sudije: "Kriv je Araujo, Xavi ne može objasniti kako su ispali"

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Rumunski sudija Istvan Kovacs našao se na udaru dijela javnosti nakon sinoćnje utakmice Barcelone i PSG-a. Katalonci su ga propisno kritikovali, no sada se dvojac na mjestu stručnog komentatora našao da stane u njegovu odbranu.

Sinoć su se u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka sastali Barcelona i PSG. Rezultatom 4:1 slavio je francuski tim i s ukupnih 6:4 prošao u polufinale gdje će za protivnika imati Borussiju koja je izbacila Atletico Madrid.

Barcelona je u prvoj utakmici u Parizu slavila rezultatom 3:2, a sinoć je pogotkom Raphinhe povela 1:0 i imala je u džepu plasman u polufinale. Sve do crvenog kartona Ronalda Arauja.

Igrala se 29. minuta kada je urugvajski defanzivac kao zadnji igrač odbrane oborio protivničkog fudbalera koji je ulazio u gol šansu, te mu je pokazan crveni karton i pored bure protesta domaćih.

Rumunski sudija Istvan Kovacs u drugom dijelu isključio je i Xavija i De la Fuentea zbog protesta. Dosudio je i penal za PSG.

Jasno, nakon utakmice kritikovali su ga katalonski mediji. Protiv njega otvoreno je govorio i Xavi Hernandez.

Oglasi

"Šta da kažem, crveni karton Arauja je sve poremetio. Da smo bili izjednačeni na terenu po broju igrača sve bi drugačije bilo", rekao je Xavi i nastavio:

"Ja stojim pri svojim riječima i rekao sam sudiji da je on odlučio ovu utakmicu. Imali smo i mi svojih grešaka, ali neke stvari ne možete tek tako gledati i da samo šutite."

Henry i Carragher brane Kovacsa

Thierry Hendry i Jamie Carragher reagovali su na sve. Nisu se složili s trenerom Barcelone i rekli su da su Katalonci sami ispustili plasman u polufinale.

"Moram li se složiti sa onim što kaže Xavi? On je trener Barcelone, brani svoj tim. Ne mogu razumjeti njegov govor, ali razumijem koliko mu je plasman dalje bio važan.

Sve što mogu da kažem je vezano za igrača Barcelone Arauja. Xavi tvrdi da je Barcola simulirao, ali svi znamo da je Araujo taj koji griješi. Morao je pustiti Barcolu da prođe i nadatu se da će golman priskočiti u pomoć.

Oglasi

Xavi kaže da je odluka bila pogrešna, ali mislim da je bilo previše grešaka Barcelone. Ovo kažem opušteno, iz stolice, nisam uključen u meč, kao što je bio Xavi. Nisam na njegovom mjestu da objašnjavam kako smo izgubiliplasman koji smo imali u rukama", rekao je Thierry Henry za CBS.

"Xavi je frustriran jer je dvomeč djelovao riješen sve do isljučenja Arauja, što je potpuno promijenilo dinamiku igre.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Želio je da istrese svoj bijes na centralnom beku na kraju meča. Mislim da će za nekoliko dana, nakon što se smiri, shvatiti da je greška njegovog defanzivca, a ne sudije", istakao je Jamie Carragher.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi