Katalonski mediji "uništili" Istvana Kovacsa: Rumunski sudija dobio ozbiljne kritike

Barceloni kriv sudija

Katalonski mediji "uništili" Istvana Kovacsa: Rumunski sudija dobio ozbiljne kritike

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Rumunski sudija Istvan Kovacs dobio je dosta kritika nakon sinoćnje utakmice Barcelona - PSG. Jasno, ljute se poraženi, odnosno Barcelona, koja se porazom od 4:1 oprostila od Lige prvaka. 

Sinoć su revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka igrali Barcelona i PSG. Francuski tim slavio je 4:1 i tako s ukupnih 6:4 prošao dalje.

Barcelona je slavila u prvoj utakmici u Parizu s 3:2, povela je i sinoć na domaćem terenu, ali je onda crveni karton Arauja preokrenuo meč i PSG je postigao četiri gola do kraja.

Iako je u drugom poluvremenu crveni karton dobio i Xavi Hernandez kao i trener golmana De la Fuente, te je dosuđen penal PSG-u, glavni sudija ove utakmice, Istvan Kovacs, najviše se krivi za crveni karton Arauja.

Urugvajac je bio zadnji igrač odbrane kada je srušio Barcolu i tu su pravila jasna, no u Barceloni to ne žele da priznaju.

Jasno, taj momenat je preokrenuo tok utakmice, a velike kritike za rumunskog sudiju dolaze od strane katalonskih medija.

Oglasi

Mundo Deportivo: Nemoguća misija nakon crvenog za Arauja

"Barcelona je kolabirala nakon što je ostavljena s desetoricom nakon pola sata, nakon crvenog kartona urugvajskom centralnom beku. Xavijev tim je poražen i eliminisan, nakon što je PSG preokrenuo, ali i nakon određenih grešaka. Cancelo je bio naivan i izazvao penal, čime je rezultat bio 1:3.

Barcelona je ispala iz četvrtfinala Lige prvaka nakon povratka obilježenog Araujovim isključenjem nakon samo 29 minuta. Odluka sudija bila je u najmanju ruku diskutabilna. Kovacs je vidio kako Araujo vuče i/ili gura Barcolu, koji je pao. 

Na reprizi se vidi kako Araujo stavlja ruku na rame protivnika, koji pada nakon što je osjetio kontakt. Na sudiji je bilo da odluči da li se radi o isključujućem faulu, ali jasno je da VAR nije intervenisao da to ispravi", napomenuli su katalonski novinari.

Sport: "Eliminisani iz Lige prvaka"!

"Araujov crveni karton bio je početak kraja za Barselonu, a isključeni su i Xavi i De la Fuente. Od tog momenta je bila drugačija utakmica: PSG je mirisao krv i nije imao milosti.

Gotovo je! Barcelona je eliminisana iz Lige prvaka, na oštar i težak način. Sve je krenulo po zlu od 29. minute, kada je isključen Araujo. Uslijedio je još jedan meč, Barcelona je bila razotkrivena, a Francuzi su nanjušili krv.

Oglasi

Utakmicu je pokvario rumunski arbitar Ištvan Kovacs, koji je zbog protesta isključio i Xavija i De la Fuentea, trenera golmana. Rumun je kaznio Katalonce i penalom", napisali su novinari Sporta.

Xavi Hernandez: Sudija je odlučio utakmicu

Nakon utakmcie izjavu medijima dao je i trener Barcelone, Xavi Hernandez. On je u drugom poluvremenu također dobio crveni karton, a nikako nije zadovoljan suđenjem Kovacsa.

"Šta da kažem, crveni karton Arauja je sve poremetio. Da smo bili izjednačeni na terenu po broju igrača sve bi drugačije bilo", rekao je Xavi i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja stojim pri svojim riječima i rekao sam sudiji da je on odlučio ovu utakmicu. Imali smo i mi svojih grešaka, ali neke stvari ne možete tek tako gledati i da samo šutite."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Kmeeeee Kmeeee Kmeeeeeeeeeeee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi