Atletico ostao bez odbrane: Protiv Barcelone nema ko igrati
Mladi 19-godišnji Francisco Montero bio je u sastavu sa Godinom u meču protiv Athletic Bilbaa i kako stvari stoje on će na teren i u derbiju protiv Barcelone (Foto: EPA)

Veliki problemi za Simeonea

Atletico ostao bez odbrane: Protiv Barcelone nema ko igrati

Midhat Šljivak

Madridski Atletico našao se u nevjerovatnim problemima.

Povredom Diega Godina nastao je potpuni haos na štoperskim pozicijama i pitanje je hoće li se ijedan od četiri štopera oporaviti do utakmice sa Barcelonom koja je na rasporedu za 14 dana.

Godin je povrijeđen uspio da završi meč protiv Athletic Bilbaa i da u nadoknadi pogodi za pobjedu (3:2). Ipak, njegova povreda je ozbiljna i sigurno je da mora pauzirati barem tri sedmice.

Jose Gimenez je još od ranije povrijeđen. On sigurno neće biti spreman za meč, a povrede mišića imaju još Lucas Hernandez i Stefan Savić i oni su pod velikim upitnikom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub se nije oglašavao o potencijalnim datumima za povratak ovih fudbalera. Prognoze zbog povreda međutim nisu nimalo dobre i pitanje je hoće li Jorgandžije imati dvojicu štopera u meču sa Barcelonom.

Simeone će, kako stvari stoje, nešto morati da izmisli...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi