Zidane objasnio šta Realu znači današnji derbi protiv Atletica, posebno govorio o Benzemi

Dan istine za Kraljeve

Zidane objasnio šta Realu znači današnji derbi protiv Atletica, posebno govorio o Benzemi

Edmir Škorić

Derbi La Lige odigraće danas Atletico i Real Madrid na Wanda Metropolitanu.

Duel madridskih rivala počinje u 16:15 sati i od njega se puno očekuje, s obzirom da je to jako važna utakmica koja može da odredi tok prvenstva.

Atletico derbi čeka s vrha i sa 58 bodova, Barcelona ima 56, a Real Madrid 53 boda. Ipak, Real ima utakmicu manje od Barcelone, ali i utakmicu više od današnjeg rivala. No, činjenica je da bi Kraljevi eventualnom pobjedom došli u situaciju da razmišljaju o tituli.

"Istina je da je ovaj dvoboj za nas poput finala, ali bez obzira kako završi, ostat će nam šansa za naslov. Ovaj meč, kao i svi ostali, donosi tri boda. Nama je najvažnije igrati dobro. U takvim derbi susretima nema favorita, iako domaći teren daje prednost Atleticu. Nogometaši u takvim utakmicama su posebno motivirani. Moramo igrati kako znamo, a ostalo će tek doći", rekao je Zidane.

Zidaneu je najveća dilema hoće li Karim Benzema biti u startnoj momčadi ili ne. Francuski golgeter oporavlja se od povrede i u konkurenciji je da počne meč.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Benzema je za nas vrlo važan igrač. Prije utakmice procijenit ću može li igrati ili ne. Sigurno ga svi igrači žele vidjeti u sastavu. Taj nam je igrač od velike važnosti", poručuje Francuz.

Kvote za sjajni madridski derbi možete pronaći na sajtu MOZZART kladionice. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi