Atletico slavio, ali proslavio se golman Courtois

Kup Kralja, četvrtfinale

Atletico slavio, ali proslavio se golman Courtois

Edmir Škorić

Nogometaši madridskog Atletica na pragu su polufinala Kraljevskog kupa nakon večerašnje pobjede na Betisom (2:0).  

Na Vicente Calderonu su se sastali drugoplasirana i četvrtoplasirana momčad Primere, a domaćin je, doduše očekivano, bio bolji.

 

Ni ovaj susret nije protekao bez pogotka sjajnog Kolumbijca Radamela Falcaa. Pogodio je već u 11. minuti. Sjajna akcija Atletica, Raul Garcia centrira s desne strane, Falcao glavom loptu šalje u mrežu gostiju iz Seville.

 

U 23. minuti akcija po lijevoj strani, na kraju lopta dolazi do Filipea Luisa, koju Brazilac silovito šalje u mrežu nemoćnog Casta.

 

No, samo jedan čovjek je "kriv" što Atletico ima dobru prednost uoči uzvrata. Thibaut Courtois, belgijski golman, branio je doslovno nemoguće. U jednoj situaciji odbranio je tri velike prilike Betisa. Ove dvije ekipe će revanš odigrati 24. januara.

 

Kup Kralja, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico - Betis 2:0 (Falcao 11, Filipe 23) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti