Sebastian Giovinco se nakon pet godina vraća u Italiju?

Na meti Parme

Sebastian Giovinco se nakon pet godina vraća u Italiju?

E. Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Sebastian Giovinco nakon više od pet godina mogao bi se vratiti u Seriju A.

Giovinco trenutno igra u Saudijskoj Arabiji za Al-Hilal u koji je stigao početkom 2019. godine iz Toronta. Ovaj 33-godišnji igrač ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali italijanski mediji pišu da bi se već ovog ljeta mogao vratiti na Apenine.

"Atomski mrav" je ponikao u dresu Juventusa gdje nikada nije dobio pravu priliku, a pored Stare dame u Italiji je igraojoš za Parmu. Upravo se Parma spominje kao njegov novi klub.

Giovinco je najbolje dane karijere proveo u Parmi gdje je igrao na posudbi iz Juventusa, a odlične partije pružao je i u Torontu. O njegovom povratku govorio je i sportski direktor Parme, Daniele Faggiano, koji je priznao da to nije nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vidjet ćemo šta će biti. U fudbalu ništa nije nemoguće. Ne želimo govoriti ništa previše, ali sigurno da bi povratak Giovinca bio odlična stvar za naš tim", rekao je Faggiano.

Giovinco je u dresu Parme odigrao 70 utakmica, te je zabio 23 gola i postigao je 19 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi