Bičakčić se oprostio od Hoffenheima, pa priznao što nijedan fudbaler nije u historiji fudbala

Mogao je ostati, ali...

Bičakčić se oprostio od Hoffenheima, pa priznao što nijedan fudbaler nije u historiji fudbala

Endin Čaušević

Bosanskohercegovački fudbaler Ermin Bičakčić zvanično je nakon devet godina napustio njemački Hoffenheim i potražit će sreću u nekom drugom klubu. Bičakčić se sinoć emotivnom porukom oprostio od Hoffenheima, a jedna rečenica je posebno privukla pažnju jer nije baš često da će fudbaleri priznati takve stvari.

Bičakčić je u Hoffenheim stigao na ljeto 2014. godine iz Braunschweiga, te je čak devet godina bio član ovog kluba, no došlo je vrijeme za rastanak.

Hoffenheim je potvrdio da Bičakčić neće biti dio ekipe od nove sezone i da je klub napustio bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor. Ovaj 33-godišnjak će sada tražiti novi izazov i uskoro bi trebalo biti poznato gdje nastavlja karijeri.

On se sinoć emotivnom porukom oprostio od svog dojučerašnjeg kluba, a jedan dio izazvao je posebno veliku pažnju.

Bičakčić je priznao da mu je Hoffenheim nudio produženje ugovora, no priznao je zbog čega to nije na kraju prihvatio što nije baš čest slučaj u svijetu fudbala da neko tako iskreno kaže šta se desilo.

Oglasi

"Došlo je vrijeme za rastanak. Sjedim ovdje i pokušavam naći prave riječi u ovom roller coasteru emocija. Definitnivno će mi trebati neko vrijeme da sve procesiram. Devet godina je dug period i prošli smo zajedno zaista mnogo toga. Bilo je uspona i padova, u ovom klubu sam sazrio i naučio sve što danas znam. Stekao sam mnogo prijatelja i od prvog do zadnjeg dana sam vidio koliko me svi poštuju. Ovaj klub će biti zauvijek u mom srcu", poručio je Bičakčić, a onda priznao.

"Proteklih sedmica smo vodili intenzivne razgovore oko novog ugovora. No, priznajem da mi uslovi i uloga koju mi je klub ponudio nisu odgovarali i zbog toga nismo postigli dogovor. Nisam se mogao zamisliti u ulozi koja mi je ponuđena i želim samo biti iskren i to priznati. Nisam htio ugovor pod svaku cijenu".

"Znam šta želim u nastavku karijere i to nije bila ponuda koju sam imao od Hoffenheima zbog čega sam je odbio. Hvala svima na podršci koju su mi davali sve ove godine, a posebno tokom perioda oporavka od teške povrede. Dali ste mi šansu da postanem legenda kluba, došao sam kao mladić, a odlazim kao muškarac".

Bičakčić je u Hoffenheimu odigrao ukupno 147 utakmica, uspio je zabiti sedam golova i dodati pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ta brojka bila bi sigurno i veća da nije zbog teške povrede koljena skoro dvije godine bio van terena. Bičakčić se u potpunosti oporavio i još uvijek ima šta da pokaže na terenu, a gdje će nastaviti karijeru ostaje nam da vidimo.

Također, ovaj 33-godišnjak je u dresu reprezentacije BiH upisao 35 nastupa i dao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi