Pola Istanbula oduševljeno zbog današnjih riječi Edina Džeke

Najavljuje titulu

Pola Istanbula oduševljeno zbog današnjih riječi Edina Džeke

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (37) vrlo brzo je postao omiljen među navijačima Fenerbahčea, koji se nadaju da će njihov klub konačno prekinuti post i da će osvojiti titulu u Turskoj.

Džeko je prije tačno mjesec dana potpisao za Fenerbahče, nakon što mu je prethodno istekao ugovor s Interom. Iako je bilo raznih opcija, Edin je odabrao Istanbul kako bi predstavljao kultni turski klub.

Već je zabio tri gola na prijateljskim mečevima i pokazao da će i u 37. godini biti jedan od ključnih igrača Fenera, a sada je otkrio turskim novinarima da je i prije dvije godine bio u pregovorima sa žuto-plavima.



"Prvi dojmovi su mi pozitivni. Najvažnije je da puno radimo zajedno. Uskoro počinje sezona. Naša ekipa je gotovo spremna. S novim igračima ćemo za kratko vrijeme biti u puno boljoj poziciji. Nadam se da će biti bolje", rekao je Edin Džeko, pa je dodao:

"Kao Bosanci, mi vas puno volimo. Već sam rekao, mi smo braća. Moj prvi susret s Fenerbahčeom bio je prije dvije godine. Imali smo dobre razgovore na tim sastancima. Nažalost, do transfera tada nije došlo. Ali sada sam ovdje. Navijači Fenera pristupili su mi vrlo pozitivno. Na našim sastancima razgovarali smo o tome koliko Fener želi osvojiti ligu. Nije dobro da tako veliki tim ne može tako dugo osvojiti prvenstvo. Fenerbahče je velika zajednica, zaslužuje najbolje".

O kritikama s kojima se igrači moraju nositi.

"Kritika je dio našeg posla. Kad igramo dobro na terenu, dolazi i dobra kritika, a kada radimo loše, dolazi do loše kritike. To je normalna stvar. Možda još uvijek nisam savršen, sada imam 37 godina i još uvijek pokušavam biti dobar. Kada mislite da igrate dobro, možete izvući nešto iz kritike. Razumijete kada je kritika iskrena i poštena. Iz svake možete nešto naučiti".

Našem napadaču nije važno na kojoj će poziciji igrati...

"Ovdje je važno odražavati ono što se od mene traži na terenu, a ne moja pozicija. Svejedno mi je na kojoj ću poziciji igrati. Najvažnije je brzo se prilagoditi. Bitno je kako momčad igra i stil igre".

"Kao rezultat mojih zapažanja, Fenerbahče nije uspio osvojiti prvenstvo već jako dugo. I klub i naš predsjednik daju sve od sebe da se ova situacija promijeni. Za to se moramo boriti i težiti. Kao klub, svi moraju djelovati s jednom mišlju. Tu su važni i navijači. Uvijek trebamo osjećati njihovu podršku. Podrška navijača jako je važna za mlade igrače. Moramo biti kompaktni kao tim i djelovati zajedno i fokusirati se na jedan cilj. Bit će Fenerbahče koji će dati sve od sebe na terenu".

"Dat ću sve za prvenstvo"

"Postigao sam mnogo golova. Nisam u Feneru da povećavam svoju individualnu statistiku. Velika je čast i motivacija biti dio ovog mjesta. Dat ću sve od sebe da moja ekipa osvoji prvenstvo. Želim pridonijeti ekipi ne samo golovima koje ću postići, nego i na bilo koji način. Što god trebam učiniti, bit ću tu da to i ostvarim".

"Sjećam se i Bolića i Baljića. Znam da su igrali u Fenerbahceu. Poznajem obojicu lično. Nadam se da ću i ja moći ostaviti lijep trag. Velika mi je čast biti kapiten ovog velikog kluba. Ja sam neko ko uvijek pokušava biti pozitivan, ali nikad ne volim gubiti. Znam biti malo agresivan kad gubimo. Uvijek moramo biti koncentrirani i oprezni. Ako želimo osvojiti ligu, svi igrači moraju znati važnost svake utakmice. Mi smo tim i imamo cilj. Ovoga moramo biti svjesni".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ako dugo ne možete osvojiti prvenstvo, možda neke stvari ne radite kako treba. Imali smo dobar sastanak i došao sam ovamo u savršen trenutak. To mogu reći za sebe. Ono što ja želim je upravo ono što Fenerbahče želi. Naš predsjednik doveo je kvalitetne igrače. Ako želite osvojiti ligu, ako želite biti prisutni u Evropi, važno je imati vrhunske igrače. Još nekoliko igrača može se pridružiti Fenerbahceu, ali bitno je da možemo djelovati kao tim", dodao je on na kraju.

Top Komentari

user1636137141
Ovaj kao Đoković. Hoće da ga svi vole i da je svima simpatičan. Prije svega da mu poručili. Ja sam Bosanac od glave do pete i uopšte nemam nikakvih osjećaja prema Turcima.
3 0
Kugla
Prodana dusa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi