Zna se šta je Aubameyang radio u svlačionici Barcelone, svima je rekao svoj lukavi plan!

Pokušava ispraviti životnu grešku

Zna se šta je Aubameyang radio u svlačionici Barcelone, svima je rekao svoj lukavi plan!

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang izazvao je bijes kod navijača Chelseaja jer je u nedjelju bio u svlačionici Barcelone i sa svojim nekadašnjim saigračima slavio je pobjedu u El Clasicu. No, čini se da to nije bilo slučajno i da je Gabonac boravkom u Barceloni riješio svoj najveći problem.

Aubameyang se našao na udaru kritika navijača londonskog kluba koji ne mogu da vjeruju da je on bio u svlačionici drugog tima kako bi slavio pobjedu, te smatraju da je takav potez neoprostiv.

Međutim, čini se da to Aubameyanga ne dotiče previše jer je on već odavno svjestan da će na kraju sezone napustiti Chelsea i da je dolazak u ovaj klub bio potpuni promašaj.

Aubameyang je prošlog ljeta iznenadio sve odlukom da napusti Barcelonu i ide u Chelsea jer je imao zaista nevjerovatnu polusezonu u katalonskom klubu.

No, Auba nije htio da bude rezerva Robertu Lewandowskom i ponudu Chelseaja nije mogao da odbije. Ipak, ispostavilo se da je donio najveću grešku u karijeri jer se na Stamford Bridgeu ove sezone uopšte nije naigrao.

Svjestan je da je jedina opcija da na ljeto napusti Chelsea i povezivao se s pojedinim klubovima iz američkog MLS-a, ali čini se da je svima itekako jasno šta je najveća Aubina želja.

Oglasi

Španski mediji pišu da on nije bez razloga došao u nedjelju da gleda El Clasico, te da je boravkom u Barceloni napravio ogroman korak ka ispunjenju trenutno najveće želje, a to je povratak na Camp Nou.

Mundo Deportivo prenosi da je Aubameyang rekao Joanu Laporti, Xaviju Hernandezu i dojučerašnjim saigračima da se želi na ljeto vratiti i da ovaj put neće imati ništa protiv ako bude rezervna opcija Lewi.

U Barceloni su i u januaru htjeli dovesti Aubameyanga na posudbu, ali zbog FIFA-inih pravila to nije bilo moguće. No, čini se da će se Gabonac na ljeto vratiti u katalonski klub što raduje i Xavija jer će konačno imati na raspolaganju još jednog pravog napadača.

Ono što čelnike Barce posebno raduje jeste činjenica da će Aubameyang doći skoro besplatno jer u Chelseaju žele samo da ga se riješe što prije je to moguće.

Također, pored toga Laporti je rekao da je spreman da igra za minimalnu platu jer mu je jedino bitno da se vrati u Barcelonu i svjestan je kakvu grešku je napravio odlaskom iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 33-godišnji napadač ljetos je otišao u Chelsea s kojim ima ugovor na još godinu dana, a Barcelona je njegovom prodajom uspjela da inkasira oko 15 miliona eura što nije bilo nimalo loše posebno jer će ga sada vratiti u klub skoro besplatno.

U dosadašnjem dijelu sezone za Chelsea je upisao 18 nastupa u svim takmičenjima i dao je tri gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti