Barcin najveći "ratnik" na udaru Kraljeva: Nazvali Busquetsa i dali mu jasnu poruku!

Ne sviđa im se njegovo ponašanje

Barcin najveći "ratnik" na udaru Kraljeva: Nazvali Busquetsa i dali mu jasnu poruku!

E. Čaušević

Barcelona je u nedjelju na svom terenu pobijedila Real Madrid sa 2:1 i došla na korak od osvajanja titule prvaka Španije jer ima čak 12 bodova više od Kraljeva. Na kraju je bilo i varnica na terenu, a na udaru igrača Real Madrida nalazi se posebno jedan igrač Barce.

Real Madrid je odlično otvorio El Clasico i već u devetoj minuti vodio je sa 1:0 kada je Ronald Araujo postigao autogol. Međutim, Barcelona je do kraja meča došla do velikog preokreta i pobjede koja joj je donijela ogromnih 12 bodova prednosti na tabeli u odnosu na Real.

Katalonci su uspjeli da poravnaju na 1:1 u 45. minuti golom Sergija Roberta, dok se odlučujući trenutak El Clasica desio u 92. minuti kada je rezervista Franck Kessie zabio gol za pobjedu Barcelone.

Međutim, nakon El Clasica glavna tema u španskim medijima je mladi veznjak Gavi koji se našao na kritikama navijača Real Madrida koji smatraju da je trebao dobiti direktan crveni karton u finišu meča.

Gavi je u jednoj akciji udario namjerno Danija Ceballosa bez lopte i osvetio mu se jer je samo nekoliko sekundi prije toga isto uradio Robertu Lewandowskom.

No, Gavi je ponovo pokazao koliko je srčan i borben igrač, a navodno pojedinim igračima Real Madrida takva igra se uopšte ne sviđa.

Oglasi

Španski novinar Adrian Sanchez objavio je da su oni najiskusniji igrači Real Madrida razočarani Gavijevim ponašanjem na utakmicama i konstantnim provokacijama i ulascima u verbalne sukobe s protivnicima.

Navodno, oni su od iskusnijih igrača Barcelone tražili da malo porazgovaraju s Gavijem kako bi mu skrenuli pažnju da se tako ratoborno na terenu baš i ne treba ponašati. Oni su kontaktirali Sergija Busquetsa s jasnom porukom, ali pitanje je da li će nešto uspjeti da promijene

Jasno su poručili da im se uopšte ne sviđa ponašanje mladog veznjaka Barcelone i od iskusnijih igrača katalonskog kluba traže da mu skrenu pažnju da prgavi karakter nije za pohvalu, te da tako neprimjereno ne treba da se ponaša.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sanchez nije otkrio koji su to iskusni igrači Reala koji se žale na Gavijevo ponašanje, ali će pojedini imati priliku da mu to kažu u lice tokom reprezentativnih obaveza jer će zajedno braniti boje Španije u narednim utakmicama.

Mladi veznjak je oduševio svojim igrama i ove sezone, a posebno se to odnosi na navijače Barce koji poručuju da Gavi pokazuje iz utakmice u utakmicu kako treba da se bori u dresu katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sjor
Legenda. Osvetio se odmah za onaj faul na Lewi koji je bio 5-6 sekundi ranije samo sto je taj dio izrezan. Takodjer ne treba zaboraviti da je Nacho trebao dobiti drugi zuti za onaj lakat. Viniciusu svaku utakmicu oprastaju kartone. Vise ni sudije ne mogu pomoci bijednom Realu hahah
1 0
BillyPiton
Srcanu ti mamu. Tuki od igraca. Jazavac. Tabure
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi