Isplivao snimak na kojem Aubameyang govori loše stvari o Arteti, Gabonac se sada oglasio

Tada se loše osjećao

Isplivao snimak na kojem Aubameyang govori loše stvari o Arteti, Gabonac se sada oglasio

Esmer Oštraković

U januaru je tadašnji kapiten Arsenala, Aubameyang, odlučio da napusti klub i da ode u Barcelonu.

Tamo je zaista briljirao u drugom dijelu sezone i pokazao se kao veliko pojačanje, te se očekivalo da će ostati u Barceloni.

Međutim šokirao je sve kada je odlučio da napusti Barcelonu i da se vrati u Englesku, tačnije u redove Arsenalovog ljutog rivala Chelseaja.

Njegov dolazak u Chelsea razljutio je navijače Arsenala koji su mu poručili da je izdao klub čiji je bio kapiten samo godinu dana ranije.

Nakon što se pojavio video u kojem je Aubameyang nakon dolaska u Barcelonu govorio jako loše stvari o Arteti, Gabonac je odlučio da o svemu progovori.

"Svjestan sam da postoji video koji je snimljen kada sam stigao u Barcelonu. Tada sam imao mnogo loših osjećaja u sebi. Arsenal ove sezone radi sjajne stvari i želim svojim bivšim saigračima sve najbolje, ali ne i 6. novembra. Sada slijedi potpuni fokus na sutra", napisao je Aubameyang na svom Twitter nalogu.

Oglasi

Podsjetimo na videu koji se pojavio u javnosti Aubameyang je dao izjave koje su bile na račun Artete i njegovog pristupa nogometašima.

"Kada Arteta treba da trenira igrače koji imaju veliki karakter i koji su zvijezde onda se on pogubi i to ne može da uradi. Njemu trebaju samo mladi igrači koji ništa ne govore i samo slušaju šta on priča. Jedino tako može da radi i da misli da nešto stvara", rekao je tada Aubameyang.

Sigurno je da bivšeg napadača Arsenala navijači ovog kluba na narednoj utakmici neće dočekati jako lijepo, ali za to je sam sebi kriv sa svojim izjavama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjem dijelu sezone Aubameyang je odigrao četiri utakmice za Chelsea i uspio je postići dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti