Nevjerovatan rezultat u Cvajti: Aue vodio 2:0 nakon četiri minute, pa doživio nestvaran debakl
Foto - SC Paderborn

Ludilo u 2. Bundesligi

Nevjerovatan rezultat u Cvajti: Aue vodio 2:0 nakon četiri minute, pa doživio nestvaran debakl

M. Šljivak

Nevjerovatan meč u njemačkoj Drugoj Bundesligi odigrali su Ergebirge Aue i Paderborn, a na kraju je gostujući sastav slavio pobjedu rezultatom 8:3.

Domaći su fenomenalno ušli u meč i golovima Nazarova su vodili sa 2:0 već nakon svega četiri minute igre i niko nije mogao ni sanjati šta će se dešavati u ostatku utakmice.

Paderborn je do poluvremena potpuno preokrenuo rezultat i zabio je čak četiri pogotka za rezultat poluvremena od 2:4.

Redom su pogađali Srbeny, Michel i Fuhric, a u nadoknadi prvog dijela vlastitu mrežu pogađa Mannel za prednost gostujućeg tima na poluvremenu.

Aue se vraća u meč nakon deset minuta igre u nastavku. Nazarov je sa penala smanjio na 3:4, a zatim gosti postižu još četiri pogotka.

Michel, Srbeny, Antwi-Adjej i Akolo su pogađali i postavili su konačan rezultatom od 8:3 za Paderborn u ovom duelu.

Treba istaći da je ekipa Bochuma na korak od plasmana u Bundesligu. Ovaj tim je pobijedio Regensburg sa 5:1 i učvrstio je prvo mjesto sa 63 boda i drugoplasiranom Furthu bježe pet bodova.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kiel je također u igri za plasman u Bundesligu. Ovaj tim ima 56 bodova i čak dvije utakmice manje, a plasmanu u doigravanje još se nadaju Fortuna, HSV i Heidenheim.

Dva tima iz Cvajte idu direktno u Bundesligu i te pozicije za sada drže Bochum i Furth, dok je Kiel za sada na poziciji koja vodi u doigravanje protiv 16. tima iz Bundeslige.

Top Komentari

Medo-Brundo
Ovo su kladare umjesale prste
0 1
velezovac
SRBENY je porijeklom Srbin u to nema sumnje...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi