Stigao na Ilidžu na okupljanje reprezentacije, a jutros saznao da je ostao bez trenera
FOTO: EPA

Kriza rezultata učinila svoje

Stigao na Ilidžu na okupljanje reprezentacije, a jutros saznao da je ostao bez trenera

Haris Zilić

Kriza je Augsburgu za koji nastupa bh. reprezentativac Ermedin Demirović, a u ponedjeljak u kasnim večernjim satima, Uprava kluba je odlučila da uruči otkaz 39-godišnjem treneru, Enricu Maassenu.

Augsburg je u lošoj seriji rezultata. Na posljednje četiri utakmice upisali su tri poraza.

Trenutno se nalaze na 15. poziciji, jednu poziciju iznad play-out zone sa pet osvojenih bodova u sedam kola.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz poršli vikend od Darsmtadta na domaćem terenu rezultatom 1:2. Prije toga Augsburg je u gostima poražen od Freiburga sa 2:0.

"Nakon detaljnih razgovora procjene sportske situacije, Augsburg je odlučio otpustiti trenera Enrica Maassena", stoji zvaničnom u saopštenju kluba.

Oglasi

Ekipa ne igra dobro, iako se to ne može reći za Ermedina Demirovića koji pomalo odskače iz sivlia svog tima.

Demirović je ove sezone na sedam utakmica postigao četiri gola i upisao tri asistencije i ubjedljivo je najbolji fudbaler Augsburga.

Augsburg je postigao deset golova od čega je Demirović direktno učestvovao kod sedam golova svog tima.

U narednim danima ćemo saznati i ko je novi trener Augsburga, a prvi zadatak će mu biti da što prije trzne ekipu na rezultatskom planu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon reprezentativne pauze Agusburg gostuje još jendom novajliji u bundesligi ekipi Heidenheima i sigurno će pobjeda biti imperativ za bavarsku ekipu.

Ono što još više može da boli navijače ovog tima jeste da su ostvarili samo dvije pobjede u posljednjih devetnaest zvaničnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi