Srpski trener otjeran jer je čestitao rođendan Putinu

Jovanović ekspresno smijenjen

Srpski trener otjeran jer je čestitao rođendan Putinu

Edmir Škorić

Vladimir Jovanović odlučio je javno da čestita rođendan predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, a zbog toga je izgubio kasnije posao.

Jovanović je trenirao estonsku ekipu Smrsah, ali je nakon rođendanske čestitke prvom čovjeku Rusije smijenjen.

"Živi dugo, imenjače. Srbi i Rusi, braća zauvijek", napisao je Jovanović, da bi mu ubrzo nakon toga saopštili da je dobio otkaz,

"Ja sam sportista iz zemlje koja ima svoju tradiciju, baš kao što Estonci imaju svoju. Uvažavam svakog, ali niko na planeti ne može da mi govori kako ću da razmišljam. To se zove sloboda govora, to je demokratija. Žao mi je što sam na tu temu doživio ovo gorko iskustvo", rekao je Jovanović.

Vladimir Jovanović je preuzeo dužnost kluba krajem decembra prošle godine, potpisavši ugovor na godinu i po dana. Smsraha je višestruki šampion Estonije.

Ruski predsjednik je u subotu napunio 71 godinu. Zbog rata u Ukrajini, za mnoge je širom svijeta postao omražen i osuđuju njegove odluke, no s druge strane neki ga obožavaju i njime se ponose.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
evo i ja mu,zelim da mu ovo bude,zadjni,a tradicionalo glupom srbu da ga vise niko ne pozove,a on nea nastavi da zivi u slobodi govora njihovom poimanju demokracije,letove kroz prozor i pijenje nuklearnih cajeva,koji idiotska nacija koja fala bogu izumire.
2 1
BAJSJECAR1977
U novom svijetu sve više ljudi razmišlja bez svoje glave...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi