Olimpija predstavila pojačanje iz BiH: "Sjajan je u igri jedan na jedan, očajnički nam je trebao"
Foto: NK Olimpija

Doffo pojačao velikana iz Ljubljane

Olimpija predstavila pojačanje iz BiH: "Sjajan je u igri jedan na jedan, očajnički nam je trebao"

E. Škorić

Argentinski veznjak Agustin Doffo pojačao je ekipu ljubljanske Olimpije.

Slovenački klub je putem zvanične stranice danas predstavio Argentinca koji je potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na dodatnu godinu.

S obzirom na to da ima i italijanski pasoš, Doffo u Olimpiji neće imati status stranca, a prošlu sezonu igrao je u BiH za ekipu Tuzla Cityja, te je sakupio 32 nastupa i postigao jedan gol uz tri asistencije.

Doffo, koji je u srijedu proslavio 27. rođendan, prešao je u Ljubljanu kao slobodan igrač za kojeg klub nije morao da plati odštetu.

Veznjak rođen u Olivi u Cordobi svoju je profesionalnu karijeru započeo u argentinskom klubu Velez Sarsfield u čijem je dresu debitovao pobjedom nad Banfieldom 3:1. Bio je član Veleza tri godine, ukupno 19 nastupa. Sezonu 2016/17 proveo je u Španiji gdje je odigrao pet utakmica u dresu druge momčadi Villarreala. 2018. godine preselio se u Brazil, gdje je nekoliko mjeseci igrao za Chapecoense.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Nakon što se oprostio od brazilske lige, otišao je u Čile, gdje je odjenuo dres O'Higginsa. Nakon godinu dana vratio se kući u Colon, a u oktobru 2020. je prihvatio ponudu iz BiH. Za Tuzla City je odigrao ukupno 53 utakmice, zabio se jednom i šest puta asistirao.

"Poput Justasa Lasickasa, koji je prije nekoliko dana postao novi član Olympije, također smo temeljito proučili Agustina Doffa. Gledali smo ga nekoliko puta uživo i više nego uvjerili da je nogometaš koji će biti dodana vrijednost za Olimpiju. Sjajan je u igrama jedan na jedan, ima ogromno tehničko znanje i zapravo je igrač koji nam je očajnički trebao. Uvjeren sam da će postati jedan od ključnih ljudi Olimpije", rekao je novi direktor Zmajeva, sportski direktor Olimpije Mladen Rudonja.

Top Komentari

user1613662710
Raspade se Tuzla
3 8
user1650229672
Kao navijac Citija nem da vjerujem da ovakav igrac ode dzaba u drugi klub kakvi su to ugovori i pravila u ligi pisam se na ligu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije