Svi se pitaju ko će zamijeniti Benzemu: Ovo je lista napadača koje Real Madrid pokušava dovesti

Barem jedan će vjerovatno pojačati Kraljeve

Svi se pitaju ko će zamijeniti Benzemu: Ovo je lista napadača koje Real Madrid pokušava dovesti

E. Čaušević

Karim Benzema šokirao je fudbalski svijet odlukom da napusti Real Madrid što je kraljevski klub danas zvanično potvrdio. Real sada mora u potragu za novim napadačem, a očekivano već se pojavila lista fudbalera koji bi mogli biti zamjena za Benzemu u kraljevskom klubu.

Benzema je čak 14 godina igrao za Real Madrid i ostavio je neizbrisiv trag, te je bez dileme jedan od najboljih igrača koje je ovaj klub imao u svojoj historiji.

Svi su očekivali da će Benzema ostati u Realu barem još jednu sezonu, pa čak i tu završiti svoju igračku karijeru, ali sada je jasno da se to neće desiti.

Kraljevi su potvrdili da Benzema na kraju ove sezone napušta klub i da će danas protiv Athletic Bilbaa odigrati posljednju utakmicu u dresu Real Madrida nakon čega će put S. Arabije gdje će potpisati za Al Ittihad.

Odlazak Benzeme šokirao je i čelnike kluba koji sada moraju krenuti u potragu za klasičnim napadačem koji će biti dostojna zamjena za Francuza što neće biti lako s obzirom kakav značaj je on imao u ekipi Reala.

Oglasi

Naravno, već su se pojedili igrači počeli povezivati s Real Madridom, a španski mediji tvrde da znaju ko je na listi ovog kluba kada su u pitanju potencijalna pojačanja u samom vrhu napada.

Prva želja će biti Harry Kane koji želi da napusti Tottenham i poziv iz Reala sigurno bi teško odbio. No, ukoliko ne uspiju dovesti Kanea onda će se Real morati okrenuti nekim drugim rješenjima.

Navodno, na listi želja nalaze se još trojica napadača, a to su Victor Osimhen, Lautaro Martinez u Dušan Vlahović.

Pored Kanea u Realu bi voljeli dovesti Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda, ali su svjesni da je to nemoguća misija u ovom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedno zvučno ime će sigurno doći s ovog spiska, a čak postoji opcija da dovedu i dvojicu ukoliko neko od navedenih igrača pristane biti rezervna opcija.

Što se tiče Benzeme on će u narednim danima da potpiše za Al Ittihad, a godišnje će u ovom klubu iz Saudijske Arabije zarađivati oko 200 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi