Senzacija sezone u Salzburgu, Dedić i društvo gledaju u semafor i ne vjeruju
FOTO: EPA

Rezultat koji nije niko očekivao

Senzacija sezone u Salzburgu, Dedić i društvo gledaju u semafor i ne vjeruju

H. Zilić

Uzbudljiva subota u austrijskoj Bundesligi gdje su odigrana tri susreta osmog kola, a na jednom smo vidjeli iznenađenje i to možemo reći senzaciju sezone.

Novi član Bundeslige BW Linz šokirao je Red Bull Salzburg u gostima.

Gosti iz Linza slavili su 0:1 pogotkom Ronivalda u 61. minuti utakmice i tako ostvarili veliki trijumf s kojim su pobjegli sa dna tabele.

Amar Dedić i društvo sigurno ovo nisu očekivali, možda je utakmice protiv Benfice ostavila traga, ali za ovaj poraz ne smije biti opravdanja. Dedić je bio u startnoj postavi i odigrao je cijeli susret.

Salzburg je uputio 20 udaraca prema golu gostiju, ali to nije bilo dovoljno da zatresu mrežu hrabrih gostiju iz Linza.

BW Linz je sada zakuhao i vrh tabele.

Oglasi

Salzburg je lider sa 19 bodova iz osam utakmica, dva boda više, ali i meč više imaju od Sturma koji sutra u Beču gostiju kod Rapida.

BW Linz je vezao tri pozitivna rezultata i sada su na devetoj poziciji sa osam osvojenih bodova.

U preostala dva duela današnjeg programa golijada je viđena na duelu Tirola i Wolfsbergera koji je završen rezultatom 2:3, dok je Austria Klagenfurt bila bolja od Austrie Lustenau sa 1:0.

Austrijska Bundesliga, 8. kolo:

Red Bull Salzburg - BW Linz 0:1

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tirol - Wolfsberger 2:3

Austra Klagenfurt - Austria Lustenau 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi