Pao je nevjerovatan rekord u Ligi prvaka, a vođa je bio Amar Dedić
FOTO: EPA

Ovo će se dugo pamtiti

Pao je nevjerovatan rekord u Ligi prvaka, a vođa je bio Amar Dedić

Haris Zilić

Salzburg je fenomenalno otvorio novu sezonu Lige prvaka i u prvom kolu grupe D sa 0:2 savladali su Benficu na Da Luzu golovima Šimića iz penala i Gloukha, a pored svega austrijski tim je oborio rekord.

Naime, ekipa Salzburga koja je sinoć istrćala na teren protiv Benfice, dakle početni sastav, imao je prosjek od 21 godine i 183 dana i postao je najmlađi tim u historiji evropskih takmičenja koji je zaigrao jednu utakmicu.

U ovom rekordu čast je pripala bh. reprezentativcu Amaru Dediću koji je sa 21 godinom postao najmlađi kapiten Salzburga u UEFA-inim takmičenjima, ali i jedan od najmlađih kapitena u utakmici Lige prvaka.

Salzburg potencira rad sa mlađim igračima, ali sinoć su oborili sve rekorde.

Oglasi

Ovaj prosjek bi bio još manji da na golu nije bio Alexander Schlager koji je nasjtariji fudbaler sa 27 godina.

U rosteru Salzburga koji je stigao u Lisabon bila su 23 fudbalera, a njih 18 je rođeni čak 2000. godine i malđe. Dvojica fudbalera rođena su 1999., a jedan fudbaler 1998. godine.

Pomenuti Schlager je rođen 1996. godine, a na klupi je bio iskusni Andreas Ulmer koji je rođen 1985. godine i nekako izgleda kao "otac" ostatku tima.

Nevjerovatan rad u redovima Red Bull Salzburga, ali i velika hrabrost na veliku scenu poslati ovako mlad tim, ali očigledno imaju određen kvalitet.

Oglasi

Pogledajte prvu postavu Salzburga u duelu protiv Benfice u zagradi su godine fudbalera.

Alexander Schlger (27)

Strahinja Pavlović (22)

Samson Baidoo (19)

Amar Dedić (21)

Oglasi

Aleksa Terzić (24)

Maurits Kjaergaard (20)

Lucas Gourna-Douath (20)

Mads Bidstrup (22)

Oscar Gloukh (19)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rok Šimić (20)

Narim Konate (19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi