Austrija šokirala Zlatana i društvo, važna pobjeda Slovenije
FOTO: EPA

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Austrija šokirala Zlatana i društvo, važna pobjeda Slovenije

Adnan Beganović

Širom Starog kontineta i večeras su igrani susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a na devet odigranih postignuta su 23 pogotka.

U derbiju 8. kola Grupe G Austrija je u Švedskoj nadigrala domaću selekciju (4:1), što su iskoristile Rusija i Crna Gora, pa se dva kola prije kraja zakomplikovala situacija u bori za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Alaba je iz jedanaesterca u 9. minuti doveo Austrijance do prednosti, da bi Harnik u 38. prednost Austrije udvostručio. Trinaest minuta prije kraja Janko  je pogodio za 3:0, a u 88. minuti Harnik pogađa 4:0, da bi u sudijskoj nadoknadi Ibrahimović ublažio poraz Švedske.

 

Rusija je u Lihtenštajnu sa 7:0 savladala domaću selekciju, a Crna Gora je golovima Savića i Beqiraja slavila u Moldaviji (2:0).

 

Reprezentacija Engleske je na domaćem terenu savladala Švicarsku (2:0). Kane u 67. i Rooney u 84. minuti zapečetili su sudbinu Švicaraca.

 

Poraz Švicarske iskoristila je Slovenija koja je pogotkom Beriča s minimalnih 1:0 savladala Estoniju. Slovencu su tako na tabeli pretekli Estoniju, a još uvijek imaju teoretske izglede da se dokopaju i drugog mjesta.

 

U Grupi C Španija je autogolom Pacovskog s minimalnih 1:0 savladala Makedoniju, dok su Slovačka i Ukrajina odigrali susret bez golova, a ovaj remi više odgovara slovačkoj reprezentaciji. U ovoj grupi odigran je još jedan susret u kojem je Bjelorusija rezultatom 2:0 savladala Luksemburg.

 

 

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti