Turska slavi Demirala i plasman među osam najboljih reprezentacija Evrope
FOTO: EPA

Eliminisali Austriju

Turska slavi Demirala i plasman među osam najboljih reprezentacija Evrope

Haris Zilić

Posljednji duel osmine finala 17. po redu Evropskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Njemačkoj, večeras su u Leipzigu odigrale reprezentacije Austrije i Turske, a završeno je rezultatom 2:1 u korist reprezentacije Turske koja se tako plasirala među osam najboljih fudbalskih reprezentacija na Starom kontinentu.

Nije moglo bolje početi za neutralne gledatelje i navijače Turske. Već u prvoj minuti nakon jednog korner i gužve pred golom Austrije, Demiral zakucava loptu u mrežu za vodstvo Turske od 1:0.

Nakon toga ofanzivan fudbal. Sabitzer je u četvrtoj minuti imao priliku za Austriju, zatim Kokcu u 11. minuti za Tursku, ostalo je 1:0.

Do kraja prvog poluvremena mirniji period igre bez puno pravih prilika, bilo je nekih pokušaja, ali to je sve bilo bezopasno po oba golmana.

Drugo poluvrijeme počinje fenomenalnom prilikom za Austriju u 51. minuti utakmice. Arnautović je bio u velikoj šansi, ali nije loptu pospremio u mrežu.

Zatim stiže kazna za Austrijance. Ponovo je nakon prekida Demiral bio najbolji pred golom Austrije i pogodio za 2:0 na asistenicju Gulera, to se desilo u 58. minuti.

Oglasi

Austrija se nije predavala. Korner u 66. minuti, lopta dolazi do Gregoritscha koji postiže pogodak i smanjuje vodstvo Turske na 2:1.

Bilo je uzbuđenja do kraja utakmice, posebno pred golom Turske, Austrijanci su krenuli po drugi pogodak i izjednačenje, ali ostalo je do kraja 2:1. U 94. minuti golman Mert je imao odbranu prvenstva i spasio Tursku.

Utakmicom u Leipzigu završena je i osmina finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, sada slijedi pauza od dva dana, a 5. i 6. jula na programu su utakmice četvrtine finala.

U četvrtini finala gledat ćemo duele: Engleska Švicarska, Španija - Njemačka, Francuska - Portugal i Nizozemska -

EURO 2024, osmina finala:

Austrija - Turska 1:2 (Gregoritsch 66'/Demiral 1', 59')

AUSTRIA: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, mwene, Seiwald, Sabitzer, Laimer, Baumgartner, Schmid, Arnautović.

TURSKA: Gunok, Muldur, Bardakci, Demiral, Kadioglu, Yuksek, Ayhan, Yilmaz, Kokcu, Yildiz, Guler.

Top Komentari

5G_krompir
Iskrene čestitke bosanskoj poturadi! Najveći uspjeh za muje u punih trideset godina postojanja.
2 5
user1583752673
Jos bez Calhanoglua, svaka cast
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi