EURO 2024: Danas dobijamo i posljednji par četvrtfinala!

Posljednje utakmice osmine finala

EURO 2024: Danas dobijamo i posljednji par četvrtfinala!

Eldar Ganibegović

Danas se igraju posljednje dvije utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj, te ćemo ujedno večeras znati i posljednji četvrtfinalni par. 

Utakmice se igraju u dobro poznatim terminima, od 18:00 i 21:00 sati, a prvi na teren će Rumuni i Nizozemci.

Ove dvije selekcije suočiti će se na Allianz Areni u Minhenu, a favorit na papiru pred utakmicu svakako je Nizozemska.

Iako je Rumunija bila prva u grupi E, a Nizozemska treća u grupi D, jasno je da su Nizozemci favoriti u ovoj utakmici i biti će malo iznenađenje ako ne prođu dalje.

Rumunija je s četiri boda osvojila grupu E. Pobijedila je Ukrajinu, izgubila od Belgije, pa remizirala protiv Slovačke u utakmici prije koje je bilo jasno da obje selekcije prolaze ako odigraju neriješeno.

Oglasi

Danas će kod Ruunije nedostajati Bancu zbog žutih kartona, dok selektor Oranja, Ronald Koeman, nema problema s izostancima.

Nizozemska je, kao i Rumunija, imala četiri boda u svojoj grupi, ali joj je to bilo dovoljno samo za treće mjesto.

Nakon uvodne pobjede protiv Poljske, uslijedio je remi s Francuskom, te poraz od Austrije.

Upravo će Austrija, koja je iznenađujuće osvojila grupu D, igrati od 21:00. Protivnik će joj biti Turska i to na Red Bull Areni u Leipzigu.

Austrijanci su poraženi od Francuske u uvodnoj utakmici, ali su onda slavili protiv Poljske i Francuske te osvojili grupu D.

Oglasi

Turskoj su pobjede protiv Češke i Gruzije bile dovoljne za drugo mjesto u grupi F, uz uvjerljiv poraz protiv Portugala, 3:0.

Veliki problem za Tursku biti će to što Akaydin i Calhanoglu neće igrati zbog kartona, dok Wimmer fali kod Austrije iz istog razloga, kao i Trauner koji je povrijeđen.

Blagi favorit pred utakmicu je selekcija Austrije, a treba dodati kako će se pobjednici današnjih duela sastati 6. jula od 21:00 sati u Berlinu u meču četvrtfinala.

Podsjetimo, u prethodna tri dana ispratili smo preostalih šest mečeva osmine finala i do sada smo dobili sljedeće parove četvrtfinala:

Španija - Njemačka
Portugal - Francuska
Engleska - Švicarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije