Austrijski Hartberg raskinuo ugovor sa Sušićem

Bh. fudbaler ponovo traži klub

Austrijski Hartberg raskinuo ugovor sa Sušićem

Nekadašnji reprezentativac BiH Tino Sven Sušić primoran je ponovo potražiti novi klub.

Sušić (27)  je tokom ljeta kao slobodan igrač stigao u Hartberg, ali već na startu svoje austrijske epizode zadesile su ga povrede zbog kojih je na kraju za šest mjeseci odigrao tek dvije utakmice.

Iako je imao važeći ugovor do kraja sezone, Sušić i Hartberg dogovorili su se da prijevremeno raskinu ugovor, što je potvrdio i sportski direktor Erich Korherr u razgovoru za tamošnji Kleine Zeitung.

"Dogovorili smo se da se raziđemo. Nije ispalo onako kako smo očekivali, a uz sve to ne uklapa se ni u naš sustav", kazao je, između ostalog, Korherr.

I u Austriji su Sušiću zamjerali isto što i mnogi drugi treneri koji su ga vodili kroz karijeru.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Mi smo htjeli igrati što brže, a on želi držati loptu. Ne ide..."

Prije nego što je došao u Hartberg, Sušić je, podsjetimo, nosio dresove Venla, Royal Antwerpena, Genka, Maccabija iz Tel Aviva, Hajduka...

Top Komentari

BJB1
Nek ga adjuka uvali opet nekom
1 2
19211921
bh premijer liga
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi