Automobilski gigant 'ukrao' prvog strijelca Prve lige FBiH
Poslije 'druženja' sa Toyotinim ljubimcima rekreativno igranje nogometa

Mujkić nakon sezone iz snova otišao u Njemačku

Automobilski gigant 'ukrao' prvog strijelca Prve lige FBiH

Samir Mlaćo

Proteklu sezonu u Prvoj ligi FBiH obilježio je sjajni napadač Bratstva Jasmin Mujkić.

Mujkić je postigao 21 pogodak, čak šest više od Dženana Haračića (NK Metalleghe BSI) i Mirnesa Salihovića koji su na kraju podijelili drugo mjesto na listi strijelaca.

I pored sjajnih partija odlučio je napustiti Bratstvo, te Bosnu i Hercegovinu. Svjestan da se od nogometa u našoj zemlji ne može živjeti otišao je u Njemačku te odmah dobio posao. Rekretivno, onako usput poslije posla će igrati nogomet, a novac zarađivati u automobilskom gigantu Toyoti.

"Potpisao sam ugovor na godinu dana sa SF Bachem - Rimlingen, klubom koji igra u nižem rangu takmičenja. Liga nije profesionalna, a oni su mi odmah i završili posao. Počinjem od 01.09. zvanično raditi u Toyotinom salonu automobila. Tako sam nešto i ciljao ovdje, jer mi je 30-ta godina i moramo razmišljati o budućnosti. Neće uvijek biti fudbala", priča Mujkić, skromni momak čiji slučaj vjerovatno najbolje opisuje drugi rang bh. nogometa.

Imao je ponuda nakon sezone iz snova. Ipak, izabrao je ranije Njemačku i odluku nije htio mijenjati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imao sam ponudu jednog menadžera koji žvi u Holandiji, a naš je čovjek, iz Lukavca. Htio je da me vodi u Grčku, međutim odbio sam jer želim ovdje da budem sa svojom porodicom zbog koje sam i došao u Njemačku, te želim ovdje da nastavim svoj život. Za mjesec dana sam riješio stvari što neko ne može da riješi godinama. To vam valjda dovoljno govori", dodao je nekadašnji član Slavena, Bratstva i Sloboda u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Pametno
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi