Da li se sprema povratak Vršajevića u bh. nogomet?

Imao je zanimljivu objavu

Da li se sprema povratak Vršajevića u bh. nogomet?

Samir Mlaćo

NK Čelik je jučer završio svoj nastup u Kupu BiH za ovu sezonu, a sigurnu pobjedu upisali su nogometaši aktuelnog prvaka Zrinjskog iz Mostara.

Bilo je čak 6:0 za Plemiće, ali i pored toga nogometaši Čelika dobili su podršku svojih navijača. Svjesni su popularni Robijaši da je Zrinjski u ovom momentu mnogo kvalitetnija ekipa, te da njihovim ljubimcima fokus treba biti Prva liga FBiH, takmičenje u kojem trenutno nastupaju.

Svakako da su Čeliku potrebna i nova imena u strukturama kluba, a nezvanično se spominje povratak Avdije Vršajevića.

Vršajević je navodno mogući kandidat za poziciju sportskog direktora Zeničana. Jučer je na Instagramu imao zanimljivu objavu, tačnije uz grb Čelika je napisao.

"Bit ćeš ti opet šampion".

Oglasi

Da li to znači da je Vršajević spreman za povratak uz Čelik, ostaje da se vidi.

Ovaj 37-godišnjak posljednji igrački angažman imao je u FK Sarajevo, a prije toga je nastupao u Tuurskoj, te Hrvatskoj i Češkoj. Ponikao je u NK TOŠK Tešanj, da bi iz sarajevskog Željezničara stigao u Čelik.

Nosio je i dres A reprezentacije naše zemlje u 17 nastupa, a trenutno je u menadžerskim vodama.

Dobro poznaje stanje u bh. nogometu i biće zanimljivo vidjeti da li će postići dogovor sa čelnicima Čelika.

NK Čelik je nedavno dobio i novog šefa struke. Umjesto Armina Duvnjaka stigao je nekadašnji bh. reprezentativac Dario Damjanović, ali za sada Damjanoviću ne ide dobro. Upisao je dva poraza u dva meča. Najprije protekle subote u Bihaću kod Jedinstva, a zatim sinoć od Zrinjskog.

Novi meč u prvenstvu Čelik igra u nedjelju protiv FK Budućnost Banovići. Meč koji se igra na Bilinom polju veoma je važan za Zeničane i pobjeda se nameće kao imperativ.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Čelik je trenutno na desetom mjestu te ima 15 bodova u 12 utakmica. Tek ove sezone izborio je plasman u Prvu ligu FBiH, nakon što je krenuo od nule, kako bi se finansijski stabilizovao, ali jasno je da to neće biti nimalo lako.

Jučer je iz Porezne uprave FBiH potvrđeno da zenički klub prema državi trenutno ima dug od čak šest miliona KM, tačnije 5.963.872.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@rm1n
Čelik je osvojio ligu kada se liga igrala u Zenici. ?
0 0
user1675926959
Čeliku ne može pomoći ni 200 Avdija kad su se odavno već ugasili samo im još niko nije rekao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi