Avion sletio u Liverpool, a veliko pojačanje se uputilo na ljekarske preglede i potpis ugovora

Mađar potpisuje za Redse

Avion sletio u Liverpool, a veliko pojačanje se uputilo na ljekarske preglede i potpis ugovora

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok lagano počinje da se zahuktava, a evropski velikani otkrivaju svoje velike poslove. Novo pojačanje ovog ljeta završio je i Liverpool, a čovjek koji će karijeru nastaviti na Anfield stigao je danas na ljekarske preglede i potpis ugovora s Redsima.

Liverpool je prvi posao za ovo ljeto odradio već početkom prošlog mjeseca kada su potvrdili dolazak argentinskog reprezentativca Alexisa Mac Allistera koji je stigao iz Brightona.

Na Anfiledu je nakon dolaska Argentinca bilo poprilično mirno, no čini se da su u engleskom velikanu ponovo "upalili motore" i odlučili da ljetni prelazni rok iskoriste najbolje što mogu.

Liverpool je čini se završio još jedan transfer, te će dobiti pojačanje u ofanzivi. Riječ je o Dominiku Szoboszlaiju koji stiže na Anfield nakon nekoliko odličnih sezona koje je imao u dresu njemačkog Leipziga.

Ovaj 22-godišnji mađarski reprezentativac bio je i na meti Newcastlea koji je nudio za njega skoro 50 miliona eura, ali na kraju odlučio je da izabere Liverpool i poručio je da je to jedini klub u koji želi da ide.

Oglasi

Liverpool i Leipzig su postigli dogovor oko transfera, a Szoboszlai je sletio danas na aerodrom u Liverpoolu i stigao je na ljekarske preglede.

Očekuje se da Mađar do kraja dana odradi ljekarske preglede, a nakon toga potpiše za Liverpool.

Iako se činilo da ide u Newcastle na kraju je odlučujući detalj bio poziv Jurgena Kloppa koji je lično kontaktirao Szoboszlaija i pozvao ga da dođe u Liverpool, a on takvu ponudu jednostavno nije mogao da odbije.

Szoboszlai je ponikao u Red Bull Salzburgu iz kojeg je prije dvije godine stigao u Leipzig.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za njemački klub odigrao je ukupno 91 utakmicu i uspio je postići 20 golova i upisati još 22 asistencije.

Mađarski reprezentativac igra obično na poziciji ofanzivnog veznog, a može igrati i na oba krila po potrebi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobro pojačanje za kup djeda mraza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi