Perez pravi "harakiri" transfer: Liverpoolu prodaje igrača koji je "srce i duša" ekipe Reala

Los Blancosi prodaju Fedea Valverdea

Perez pravi "harakiri" transfer: Liverpoolu prodaje igrača koji je "srce i duša" ekipe Reala

Admin Čaušević

U iznenađujućem preokretu događaja, španski list El Nacional izviještava je da je Real Madrid spreman prihvatiti nevjerovatnih 90 milona eura od Liverpoola za veznjaka Federica Valverdea.

Urugvajski igrač, koji se etablirao kao sastavni dio madridskog tima, privukao je pažnju nekoliko vrhunskih klubova posljednjih sezona nakon niza impresivnih nastupa u dresu Los Blancosa.

Svojim sjajnim partijama na neki način je postao "srce i duša" ekipe i omiljen lik u svlačionici kako kod trenera Carla Ancelottija, ali i predsjednika Florentina Pereza.

Valverdea je od dolaska na Santiago Beranbeu krasio Realov "DNA", a mnogi su ovog 24-godišnjaka vidjeli kao budućeg kapitena velikana iz španske prijestolnice.

Valverdeova svestranost, tehničke vještine i taktička disciplina zadivili su su mnoge, čineći ga igračem kojeg svaki trener želi imati u svom timu.

Oglasi

Liverpool, koji je poznat isključivo po ciljanim pojačanjima, čini se da želi pojačati svoje opcije u sredini terena i vidi Valverdea kao idealno rješenje.

El Nacional tvrdi da su Kraljevi otvorili vrata Redsima te su spremni Urugvajca prodati za iznos od 90 miliona eura, cifru koju engleski tim svakako može priuštiti.

Eventualna prodaja Valverdea bi se mogla smatrasti svojevrsnim "harakiri" transferom pošto se radi o jednom od ključnih igrača ekipa.

Izgubio je Real Madrid u minulom periodu Karima Benzemu, dok je sa nizom igrača prekinut ugovor kao što je slučaj sa Edenom Hazardom, a ekipu je napustio i Marco Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi su do sada doveli Judea Bellinghama, Frana Garciju i Joseula, dok su sa posudbe vratili Joselua te su osigurali i ostanak Luke Modrića i Tonija Kroosa na još jednu godinu.

Bez obzira na veliki broj dolazaka roster ekipe se još uvijek ne čini dovoljno popunjenim pa bi odlazak Valverdea predstavljao veliko iznenađenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zna šta radi , doveo Beligmena , ima ih još u veznom redu , ovog polovnjaka će tusnuti za 90 mil luzerpolu i dovesti Mbappe ...doktor svog zanata
1 5
user1676984133
Los potez Pereza
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi