Anfield će se nagledati čarobnih golova: Momak koji ima top u nogama stiže u Liverpool

Dominik Szoboszlai blizu Redsa

Anfield će se nagledati čarobnih golova: Momak koji ima top u nogama stiže u Liverpool

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola za sada je veoma mirna kada su u pitanju transferi, no to bi se veoma brzo moglo promijeniti. Prvi transfer kojeg bi tim s Anfielda mogao realizovati nakon dolaska Alexisa Mac Allistera iz Brightona je dovođenje zvijezde RB Leipziga i čovjeka s topom u nogama Dominika Szoboszlaija.

Fenomenalni mađarski veznjak Dominik Szoboszlai (23) karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima Liverpoola. Pregovori između Redsa i RB Leipziga su u završnoj fazi i uskoro bi 23-godišnji fudbaler trebao postati novi član velikana s Anfielda.

On je već odavno pristao na dolazak u tim kojeg prevodi Jurgen Klopp. Timovi izuzetno dobro napreduju u pregovorima i sve bi trebalo biti završeno veoma brzo.

Dominik Szoboszlai će sigurno razveseliti navijače Redsa. Radi se o fudbaleru koji ima top u nogama i u karijeri je postigao ogroman broj spektakularnih golovima.

Za golmane je njegov udarac prava noćna mora i na Anfieldu bi se u narednim godinama mogli nageldati čarobnih golova od strane ovog 23-godišnjeg ofanzivnog veznjaka.

Oglasi

Szoboszlai je u mlađim kategorijama nastupao za Fonix Gold, Videoton, Ujpest i MTK, da bi 2016. godine otišao u Austriju, gdje se pridružio ekipi RB Salzburga.

Odmah je proslijeđen u rezervni tim austrijskog velikana Liefering. Tamo je ostao jednu sezonu i zatim je s odličnim nastupima nastavio u Salzburgu. To je naravno privuklo pažnju mnogih timova i uveliko se govorilo da bi karijeru mogao nastaviti u nekom od evropskih velikana.

Ipak, Mađar je odlučio ići stepenicu po stepenicu. Naredna je bila njemačke Bundeslige i dres velikog brata RB Leipziga gdje je nastavio s fenomenalnim partijama.

U dresu ovog kluba postigao je 20 pogodaka uz 22 asistencije u 91 nastupu, a većina ih je bila zaista fenomenalna i o njima se pričalo širom svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

RB Leipzig za usluge 23-godišnjeg Mađara traži 70 miliona eura i vidjet ćemo na kojoj cifri će se 'naći' s Liverpoolom.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Momak koji je imao potencijal ali koji je uvijek povrijeden
0 0
Adrian
Ima da gori Liga Evrope.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi