Porodica Emiliana Sale ne odustaje, stigla poruka od Messija

Žele da se potraga nastavi

Porodica Emiliana Sale ne odustaje, stigla poruka od Messija

Edmir Škorić

Emiliano Sala je u nedjelju nestao, ali i dalje nije ozvaničena njegova smrt.

Sala je u subotu potpisao za Cardiff, ali bio je koban njegov odlazak u Nantes da se pozdravi sa članovima bivšeg tima. Avion se nije vratio u Cardiff, a nakon nekoliko dana, obustavljena je i potraga za Salom.

Porodica i prijatelji traže da se ona nastavi, a podršku je dao i ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi.

"Sve dok postoji šansa i nada, molimo vas da ne odustajete od Emiliana Sva moja snaga i podrška njegovoj obitelji i prijateljima. #PrayForSala", napisao je na Instagramu Messi.

Dario, Salin brat, rekao je okupljenima: "Ne želim da se to završi. Želim one koji su odgovorni i želim odgovore. Želim da mi neko kaže gdje je i ne želim da prestane potraga".

Salin prijatelj Martin Molteni je rekao:

"Cardiffov predsjednik nas je nazvao, ali Nantesov predsjednik nije. Oni [Cardiff] su se stavili na našu dispoziciju i želimo da ostanu jaki kako bi se ponovno pokrenula potraga. Neće odustati, baš kao što Emiliano neće odustati".

Kapetan obalne straže David Barker jučer je saopštio da su šanse da ima preživjelih ekstremno male.

Pilot nije imao licencu za komercijalne letove

Dave Ibbotson (59) koji je prevozio Salu, nije imao licencu za komercijalne letove, ali to ga nije spriječilo da se nađe za upravljačkim kontrolama.

Također, otkriveno je kako je 59-godišnji pilot bio u popriličnim dugovima. Gušio se u dugu od 18.000 funti, pa je misterija oko nestanka još i veća.

Interesantno je da je carinsku kontrolu u Nantesu prošao drugi pilot Dave Henderson, koji se nije ukrcao na avion. Ostaje zagonetka zašto je došlo do zamjene pilota.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, prije nestanka sa radara pilot je tražio promjenu visine sa 1500 metara na 700 i nikome nije jasno zašto je uputio takav zahtjev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti