Šta će biti sa 17 miliona eura koje je Cardiff platio za Emiliana Salu?
Emiliano Sala je igrao najbolji fudbal karijere i u protekloj polusezoni je postigao 13 golova u 21 nastupu za Nantes (Foto: EPA)

The Times dao odgovor na pitanje

Šta će biti sa 17 miliona eura koje je Cardiff platio za Emiliana Salu?

M. Šljivak

Emiliano Sala prešao je prošle sedmice iz Nantesa u Cardiff za 17 miliona eura.

Međutim, argentinski napadač nikada neće obući dres velškog tima, jer je avion kojim je putovao u Vels nestao u ponedjeljak iznad Engleskog kanala.

O sudbini 28-godišnjeg napadača ništa se ne zna. On se za sada vodi kao nestao, a vjerovatno će jako brzo biti proglašena i njegova smrt.

Mnogi se pitaju šta će biti sa 17 miliona eura koje je Cardiff platio Nantesu za Salu, a ugledni The Times je odgovorio a sva pitanja.

Cardiff je dužan isplatiti Nantesu punu cijenu za igrača, jer je već registrovao Salu kod FIFA i u Fudbalskoj asocijaciji. FIFA je transfer potvrdila samo tri sata prije nestanka avion i transfer je kompletiran.

Velški tim je platio Nantesu prvu ratu od šest miliona eura, a preostalih 11 miliona trebaju isplatiti u dvije rate, što je standardna praksa kod prodaje fudbalera.

Nantes dakle nije dužan i neće vratiti novac Cardiffu. Međutim, ni velški tim neće ostati bez novca, jer su igrači osigurani i postoji klauzula o odšteti u slučaju tragičnih situacija.

Times tvrdi da bi osiguranje trebalo pokriti kompletan iznos koji je velški klub dužan Nantesu, ali će taj novac dobiti tek nakon nekoliko mjeseci. Cardiffu je također odbijen zahtjev za produženje prelaznog roka i morat će u ostatku sezone igrati sa igračima koje imaju.

Porodica organizuje novu potragu za Emilianom Salom: Ne želimo odustati!

Engleska policija okončala je jučer potragu za nestalim avionom u kojem su bili argentinski fudbaler Emiliano Sala (28) i pilot Dave Ibbotson.

Avionu se gubi svaki trag od ponedjeljka uvečer, a nakon trodnevne potrage koja nije dala nikakve rezultate, odlučeno je da se ona i okončna.

Međutim, porodica Sala ne želi odustati od potrage. Krenuli su u organizaciju privatne potrage za Emilianom, koja bi mogla početi već sutra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Udvostručit ćemo napore u potrazi jer ne želimo odustati, baš kao što Emiliano ne bi odustao", rekao je njegov prijatelj Martin Molteni.

Podsjetimo, policija nije uspjela pronaći nikakav trag nestalog aviona, iako je potraga trajala puna tri dana.

Top Komentari

SakeArsenal
JEBEM TI PARE , ZAŠTO SVE MORA DA SE VRTI OKO PARA???
5 2
ManijakSaGrbavice
Kako mislis nikad nece obuci dres velskog tima Sta ako je ziv?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi