Do 95. minute su imali sve, čekao se kraj, a onda šok: Čuli su se jecaji, tribine su utihnule

Nestvarno, filmski...

Do 95. minute su imali sve, čekao se kraj, a onda šok: Čuli su se jecaji, tribine su utihnule

Haris Zilić

Nevjerovatna, nestvarna utakmica odigrana je u osmini finala Azijskog kupa, meč koji će se sigurno prepričvati dugo, ali i pokazatelj da su fudbalska uzbuđenja u Aziji itekako zanimljiva.

U osmini finala duel su igrali Irak i Jordan. Iračani su igrali dobro, imali su vodstvo od 2:1 do 95. minute i četvrtinu finala, a onda u dvije minute šok stoljeća rekli bismo.

Prvo je Jordan u petoj minut sudijske nadoknade vremena preko Al Araba poravnao 2:2 i činilo se da se ide u produžetke, a onda u sedmoj minuti sudijske nadoknade Al Rashdan postiže pogodak za 3:2 i veliki nevjerovatan trijumf Jordana.

Jordan se tako plasirao u četvrtinu finala Azijskog kupa gdje ih očekuje duel sa senzacijom Tadžikistanom, tako da će to biti prilika za oba tima da dođu do historije borbe za medalje plasmanom u polufinale.

Nakon trećeg gola Jordana, muk i nevjerica na tribinama gdje su bili navijači Iraka. Suze, jecaji, plač su se čuli, a neki navijači od šoka nisu mogli ni da pričaju.

Oglasi

Iračani su uzgubljeno gledali u semafor, dok je delirijum nastao na tribini sa navijačima Jordana.

Kako je to izgledalo nakon pobjedonosnog pogotka Jordana možete pogledati OVDJE.

Jordan je u pomenutom susretu pvoeo sa 0:1 u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena golom Al Naimata.

U nastavku Irak je preokrenuo golovima Natiqa u 68. i Husseina u 76. minuti susreta, a na kraju pomenuti filmski preokret Jordana za veliko i neopisivo slavlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi